"ΑCES HIGH". Ενα διαφορετικό P-40B στην 1/32!

"ΑCES HIGH". Ενα διαφορετικό P-40B στην 1/32!
Κλίμακα: 

Ο Θάνος Βασιλικός είναι γνωστός στο χώρο της φιγούρας και του άρματος (και παλιός συνεργάτης του "Μοdelling"), με πολλές διακρίσεις. Ομως στην έκθεση-διαγωνισμό της IPMS Ελλάδας του 2015 έκανε την έκπληξη με ένα αεροπορικό θέμα!

Τίτλος του "Aces High" και θέμα του ένα P-40B στην κλίμακα 1/32, σε μια διαφορετική πτήση, στα σύνορα της φαντασίας. Το αεροσκάφος έχει χτυπηθεί, από τον πιλότο έχει μείνει ο σκελετός, ενώ ο σκελετός του P-40 αρχίζει να διαγράφεται μέσα από τις πιξελιασμένες - κομμένες πτέρυγες.

Η χειρονομία με τον αντίχειρα, τα λυγισμένα πτερύγια της έλικας (που παραπέμπουν σε πτώση) και η γενική εικόνα παραπέμπουν σε σουρεαλιστικό πίνακα ζωγραφικής με έντονα εξπρεσιονιστικά στοιχεία!

Τα πιξελιασμένα-κομμένα σημεία του αεροσκάφους αναπαραστάθηκαν με photo-etched κομμάτια που παραγγέλθηκαν ειδικά για την κατασκευή αυτή και λυγίστηκαν κατάλληλα.

Μία ακόμα εντυπωσιακή ιδέα για το πώς ο μοντελισμός μπορεί να ξεφεύγει από τα στενά και πολυ-πατημένα όρια της τεχνικής και να προσεγγίζει τα σύνορα της Τέχνης!

Οι διακρίσεις του "Aces High" στο διαγωνισμό της IPMS ήταν χρυσό μετάλιο και καλύτερο fantasy έκθεμα. 

"ΑCES HIGH". Ενα διαφορετικό P-40B στην 1/32!"ΑCES HIGH". Ενα διαφορετικό P-40B στην 1/32!"ΑCES HIGH". Ενα διαφορετικό P-40B στην 1/32!"ΑCES HIGH". Ενα διαφορετικό P-40B στην 1/32!

Δείτε ακόμα ...

Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές