ΜESSERSCHMITT Bf109E-7/Tropical, ICM 1/72

ΜESSERSCHMITT Bf109E-7/Tropical, ICM 1/72
Κλίμακα: 
Εταιρία: 
Κείμενο: 
Φωτογραφίες: 

Το μοντέλο προέρχεται από την ICM. Ένα γενικά καλοφτιαγμένο κιτ που στέκεται άνετα out of the box για την κλίμακα και με βάση τα όσα έχω διαβάσει, αποτελεί rebox της TAMIYA. Αποτελείται από ενα sprue με μόλις 50 κομμάτια, εξαιρετικά λεπτά και με διακριτική χαραγμένη γράμμωση. Υπάρχει λίγο flash στα μικρότερα κομμάτια, όμως το μεγάλο μειονέκτημα είναι η ποιότητα του πλαστικού που είναι εξαιρετικά μαλακό και απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς. Η εφαρμογή σε γενικές γραμμές ικανοποιητική, όμως τα δύσκολα θα φανούν στη συνέχεια.

Το μοντέλο εμπλουτίστηκε με το κόκπιτ της Aires που είναι ένα μοντέλο από μόνο του, τους πατημένους από το βάρος τροχούς της True details και 4 κάννες πυροβόλων της Master Models.

Κατασκευή

Η κατασκευή ξεκίνησε από το κόκπιτ. Τα ρητινένια τμήματά του αφού καθαρίστηκαν σχολαστικά ψεκάστηκαν με το German Grey της Tamiya. Στη συνέχεια με το RLM02 της Gunze σε αραιά χέρια ωστε να δοθεί η αίσθηση του βάθους. Στη συνέχεια οι κονσόλες μασκαρίστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μείνουν εκτεθειμένα τα διάφορα κουτιά που θα έχουν σκούρο χρώμα. Ξανά λοιπόν German Grey και οι διάφορες λεπτομέρειες τονίστηκαν με σμάλτα και λάδια. Οι ζώνες βάφηκαν με το Deck Tan της Tamiya αφού πρώτα λυγίστηκαν και πήραν το τελικό τους σχήμα και τοποθετήθηκαν βαμμένες στο κάθισμα. Η πλάτη του καθίσματος βάφηκε με τόνους του καφέ και παλαιώθηκε με λάδια. Περάστηκε με wash raw umber & black, έγινε το σχετικό drybrush στα σκουρόχρωμα κουτιά, η φιάλη του οξυγόνου περάστηκε με ένα μίγμα μπλεγκριασημι, τονίστηκαν κάποιοι διακόπτες και μοχλοί με κόκκινο και κίτρινο χρώμα, leather στην απόληξη του σκοπευτικού, ματ της microscale για τελείωμα και future στα πλαίσια του πίνακα οργάνων.

Τα προβλήματα άρχισαν όταν το σύνολο του πιλοτηρίου προσαρμόστηκε στην άτρακτο και εγινε προσπάθεια να κλείσει η άτρακτος. Τα κενά ήταν τόσο μεγάλα, κύρια στο εμπρόσθιο τμήμα, που επιστρατεύτηκαν μήκη πλαστικού για να γίνει πιο σταθερό το όλο σύνολο και ανθεκτικό στις πιέσεις. Στη συνέχεια το όλο σύνολο πριτσινώθηκε βάσει σχεδίου και μετά τα στοκοτριψίματα πήρε το δρόμο για το βαφείο.

Βάψιμο

Το ολοκληρωμένο σύνολο αφού ασταρώθηκε με το Mr Surfacer 1000 ψεκάστηκε με μεταλλικό χρώμα της Modelmaster, προκειμένου να αποκτήσουμε μία βάση για το τι θα ακολουθήσει. Εγινε preshade με διάφορους γήινους τόνους και το μοντέλο βάφηκε με χρώματα της Gunze (Η 66, 418, 420) αφού ξανοίχθηκαν αρκετά με λευκό για να αποδώσουν μία πιο ξεθωριασμένη εικόνα. Ακολούθησε ένα φίλτρο sand+green στο τέλος για να δέσουν οι βούλες με το υπόλοιπο της πτέρυγας και της ατράκτου. Το μοντέλο βερνικώθηκε με το Gloss της Microscale και ήρθε η ώρα για τις χαλκομανίες...

Toποθέτηση χαλκομανιών

...που αποτελούν το πιο απαράδεκτο κομμάτι του κιτ. Διαλύθηκαν εντελώς με την πρώτη επαφή με το νερό. Κι έτσι χρησιμοποιήθηκαν οι χαλκομανίες της Xtra Decal και του κιτ της Airfix (printed by Cartograph) που αποτελεί τελικά μία πιο σωστή και ολοκληρωμένη επιλογή για όποιον θέλει να φτιάξει το εν λόγω μοντέλο στην κλίμακα. Με τη βοήθεια βελτιωτικών της Gunze, ακολούθησαν κάθε γραμμή του μοντέλου και εφάρμοσαν τέλεια στις εσοχές. Το μοντέλο ψεκάστηκε με το Africa Korps wash του MIG, που έδωσε μία ελαφώς πιο μουντή και ματ επιφάνεια. Ακολούθησε pin wash με λάδια ζωγραφικής και η όλη δουλειά σφραγίστηκε με ματ βερνίκι της microscale. Τέλος οι τροχοί σκονίστηκαν με το North Africa Dust του MIG και το σύνολο τοποθετήθηκε σε μία βάση που αναπαριστά την έρημο ώστε να φωτογραφηθεί στο φυσικό του περιβάλλον.

 

ΜESSERSCHMITT Bf109E-7/Tropical, ICM 1/72ΜESSERSCHMITT Bf109E-7/Tropical, ICM 1/72ΜESSERSCHMITT Bf109E-7/Tropical, ICM 1/72ΜESSERSCHMITT Bf109E-7/Tropical, ICM 1/72ΜESSERSCHMITT Bf109E-7/Tropical, ICM 1/72ΜESSERSCHMITT Bf109E-7/Tropical, ICM 1/72ΜESSERSCHMITT Bf109E-7/Tropical, ICM 1/72ΜESSERSCHMITT Bf109E-7/Tropical, ICM 1/72ΜESSERSCHMITT Bf109E-7/Tropical, ICM 1/72ΜESSERSCHMITT Bf109E-7/Tropical, ICM 1/72ΜESSERSCHMITT Bf109E-7/Tropical, ICM 1/72

Δείτε ακόμα ...

Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές