Ferrari F50

Ferrari F50
Κατηγορίες : 

Το κιτ της Tamiya στην κλίμακα 1/24 κυκλοφόρησε σχεδόν ταυτόχρονα με το πραγματικό το 1995 και διαθέτει εξαιρετική λεπτομέρεια τόσο στον κινητήρα όσο και στο…κόκπιτ!

Στα περιεχόμενα του κιτ βρίσκουμε μεταξύ άλλων υπέροχες χρωμιωμένες ζάντες και χαλκομανίες για τις επιφάνειες που κατασκευάζονται από ανθρακονήματα (πχ. θόλοι τροχών, τμήματα του σαλονιού).

Το φυλλάδιο οδηγιών είναι πολύ επεξηγηματικό και αν το ακολουθήσετε προσεκτικά δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Όπως πάντα αρκετές δοκιμές χρειάζονται τα στάδια των αναρτήσεων και των ψαλιδιών, ειδικά στα σημεία κίνησης των μπροστινών τροχών. Η εμφάνιση των ελαστικών βελτιώθηκε με το σχολαστικό τρίψιμο των πελμάτων τους σε βρεγμένο ντουκόχαρτο, αρχικά 400 και στη συνέχεια 800 βαθμών, φυσικά πριν τοποθετηθούν στις ζάντες. Οι πιο απαιτητικοί θα θελήσουν να ψεκάσουν τις ζάντες με ένα πιο ρεαλιστικό Chrome από τη σειρά Μr. Color Super Metallic της Μr.Hobby/Gunze ή από τη σειρά της Alclad 2. H περιοχή του κινητήρα βελτιώθηκε στο δικό μας μοντέλο με την προσθήκη μαύρου ψιλού καλώδιου και σωλήνα διαμέτρου 0,7mm και 1mm.

Στην κεντρική κονσόλα προστέθηκαν στο μικρό αποθηκευτικό χώρο μια διπλωμένη εφημερίδα, ένα πακέτο Marlboro και ένα χαρτονόμισμα δολλαρίου (από αρματικά αξεσουάρ).

Στην μπροστινή μάσκα αντικαταστάθηκε το ανάγλυφο κομμάτι του κιτ από μια πραγματική λεπτή μεταλλική σίτα σε χιαστί «πλέξιμο» που ανέδειξε καλύτερα το ασημένιο αλογάκι – έμβλημα της Ferrari που δίνεται σε ειδική ανάγλυφη αποτύπωση στην καρτέλα των χαλκομανιών.

Οι οδηγίες περιέχουν αναλυτικές πληροφορίες για το βάψιμο τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού με χρώματα Gunze/Mr.Color. Προσωπικά χρησιμοποιήσαμε το TS49 Βright Red της Tamiya σε σπρέι (αφού πρώτα το μεταφέραμε με καλαμάκι στον αερογράφο) και τα ακρυλικά Semi Matt Black και Flat Black από την συνήθη σειρά της ίδιας εταιρίας. Το μπλόκ του κινητήρα βάφτηκε με aluminium, light grey και gold.

Μια πολύ λεπτομερή κατασκευή του κιτ, από τον Alex Kustov, μαζί με άλλες ενδιαφέρουσες δουλειές στην 1/24 μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Ferrari F50 scale 1/24Ferrari F50 modelFerrari F50 Ferrari F50 Ferrari F50 Ferrari F50 Ferrari F50

Δείτε ακόμα ...

Ιστορία