Hasegawa 1/24 Kubelwagen Type 82 (DAK – Afrika Korps)

Hasegawa 1/24 Kubelwagen Type 82 (DAK – Afrika Korps)
Κλίμακα: 
Εταιρία: 
Φωτογραφίες: 

Το κιτ της Hasegawa στην κλίμακα 1/24 εκτός από την εξαιρετική λεπτομέρεια που διαθέτει είναι ιδανικό και για την συνύπαρξή του σε κάποιο διόραμα με ένα γερμανικό καταδιωκτικό.

Το κιτ διατίθεται σε δύο τύπους (DAK Afrika Korps και δυτικής ευρώπης) με κύρια διαφορά τα φουσκωτά ελαστικά για την έκδοση της Βορείου Αφρικής (ωστόσο υπήρχαν και Kubelwagen στην Ερημο με συμβατικά, στενά λάστιχα, όπως και οχήματα που διατήρησαν τα φουσκωτά λάστιχα στην Ιταλία μετά την ήττα στη Β. Αφρική).

Περιέχονται 185 κομμάτια και ένα πολύ κατατοπιστικό φυλλάδιο οδηγιών που αν το ακολουθήσετε πιστά θα έχετε μια απολαυστική κατασκευή. Η κουκούλα μπορεί να κολληθεί ανοικτή η κλειστή και η ιαπωνική εταιρία μας δίνει δύο διαφορετικά κομμάτια να επιλέξουμε μαζί με τους βραχίονες αναδίπλωσης. Επίσης περιέχονται αρκετά αξεσουάρ, όπως πολυβόλα MG34, MP40, καραμπίνα Mauser, Jerry Cans, αντιαρματικά, γεμιστήρες, χειροβομβίδες, εργαλεία, παγούρια, κράνη, και μία φιγούρα Γερμανού γονατισμένου πίσω από το ανοικτό κάλυμα του κινητήρα να επισκευάζει κάτι (στην έκδοση DAK) ή μια φιγούρα οδηγού στην έκδοση με τα στενά ελαστικά. Σε 20 κομμάτια δίνεται και ο κινητήρας με το σύστημα μετάδοσης, ενώ ανοικτές μπορούν να κολληθούν και οι 4 πόρτες, καθώς και αυτή του πίσω αποθηκευτικού χώρου και φυσικά του κινητήρα. Οι οδηγίες περιέχουν αναλυτικές πληροφορίες για το βάψιμο τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού με χρώματα Gunze/Mr.Color. Mία από τις επιλογές σημάτων αφορά και ένα Kubelwagen που έδρασε στην Ελλάδα το 1943.

To μοντέλο βάφτηκε εσωτερικά με το Humbrol No.67 Matt Tank Grey, καθώς τα περισσότερα γερμανικά οχήματα που έδρασαν στην Αφρική διατηρούσαν το αρχικό εσωτερικό τους χρώμα που είχαν στο ευρωπαϊκό έδαφος. To ίδιο σκούρο γκρί χρώμα είναι ιδανικό για τα ελαστικά των τροχών, τα πέλματα των οποίων ψεκάστηκαν ελαφρά με αραιωμένο Matt Desert Yellow για να δείχνουν σκονισμένα. Για το εξωτερικό του αμαξώματος χρησιμοποιήσαμε επίσης το Humbrol No.93 Matt Desert Yellow και σε ορισμένες περιοχές το ελαφρά πιο ανοικτό Νο.94 Μatt Brown Yellow. H κουκούλα βάφτηκε με το XF60 Μatt Dark Yellow της Tamiya και τα μαξιλάρια των καθισμάτων με το No.70 Μatt Brick Red της Humbrol. Gun metal από τη σειρά Metal Cote της Humbrol χρησιμοποιήθηκε για τα όπλα και τα μεταλλικά τμήματα των εργαλείων. Οταν στέγνωσε τρίφτηκε με μαλακό πανί για να αποκτήσουν τη χαρακτηριστική γυαλάδα. To σχοινί ρυμούλκησης προέρχεται από περισσεύματα σχοινιών ξύλινων κιτ πλοίων. Oι δύο τυλιγμένες κουβέρτες δίπλα στη ρεζέρβα φτιάχτηκαν από Milliput και βάφτηκαν με Matt 29 Dark Earth της Humbrol. O μικρός προβολέας στο δεξί μέρος του παρμπρίζ δεν περιέχεται στο κιτ (όπως δεν περιέχεται και δεξιός καθρέφτης) και φτιάχτηκε από σύρμα και περισσεύματα πλαστικών κομματιών από το spares box. Tα εργαλεία, η λεκάνη, ο κουβάς και τα ανταλλακτικά κοντά στο ανοικτό καπώ του κινητήρα προέρχονται από το κιτ εργαλείων του Garage Kit της Fujimi. Ενα μικρό κομμάτι βρώμικου πανιού και μια ποσότητα woodland realistic water που ρίχτηκε στον κουβά για αναπαράσταση υγρού συμπλήρωσαν το μικρό μας διόραμα...

(Για σύντομο ιστορικό του Kubelwagen κάντε κλίκ στο link "Ιστορία" πιό κάτω)

Hasegawa 1/24 Kubelwagen Type 82 (DAK – Afrika Korps)Hasegawa 1/24 Kubelwagen Type 82 (DAK – Afrika Korps)Hasegawa 1/24 Kubelwagen Type 82 (DAK – Afrika Korps)Hasegawa 1/24 Kubelwagen Type 82 (DAK – Afrika Korps)Hasegawa 1/24 Kubelwagen Type 82 (DAK – Afrika Korps)Hasegawa 1/24 Kubelwagen Type 82 (DAK – Afrika Korps)

Δείτε ακόμα ...