Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72

Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72
Κλίμακα: 
Εταιρία: 
Φωτογραφίες: 

Το κιτ που χρησιμοποιήσαμε για την κατασκευή μας στην 1/72 είναι της Airfix και είναι και είναι από τα νέα της καλούπια. Τα πλαίσια που περιέχει το κουτί με την πολύ όμορφη απεικόνιση είναι τέσσερα σε μαλακό γκρι πλαστικό, ένα διάφανο πλαίσιο με την καλύπτρα και ένα φίλο με τις χαλκομανίες. Ξεκινώντας από το cockpit βλέπει κάποιος πως η λεπτομέρεια δεν έχει καμία σχέση με τα παλαιότερα καλούπια της εταιρίας. Πολύ όμορφη λεπτομέρεια σε πλαϊνά, πάτωμα και κάθισμα, με τον πίνακα να δίνεται σε μορφή χαλκομανίας. Συνεχίζοντας με τις πτέρυγες η Airfix δίνει την δυνατότητα στο μοντελιστή να αφήσει ανοιχτά και στις δυο πτέρυγες τις θυρίδες πρόσβασης στα πολυβόλα με τη λεπτομέρεια αν είναι άριστα αποτυπωμένη. Το σύστημα προσγείωσης έχει όλη την απαραίτητη λεπτομέρεια και με ένα καλό βάψιμο και wash αναδεικνύεται όμορφα. Η γράμμωση είναι χαραγμένη αλλά ίσως λίγο πιο βαθειά από όσο έπρεπε. Οι χαλκομανίες που δίνονται είναι για δύο αεροσκάφη και είναι καλοτυπωμένες και λεπτές.

Κατασκευή & Βάψιμο

Η κατασκευή ξεκίνησε από το χώρο του cockpit. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν ένα προσεκτικό βάψιμο για να αναδειχθούν οι λεπτομέρειες και η προσθήκη ζωνών στο κάθισμα. Ακολούθησε wash και στεγνό πινέλο στις ακμές. Συνεχίζοντας η άτρακτος έκλεισε χωρίς προβλήματα και η συνέχεια έγινε με τις πτέρυγες. Αποφασίστηκε να ανοιχτούν οι θυρίδες στα πολυβόλα μόνο στη μια πτέρυγα. Ετσι με καινούργια λεπίδα στον κόφτη μας ξεκινήσαμε να κόβουμε το πολύ καλής ποιότητας πλαστικό της Airfix. Στη συνέχεια, πριν κλείσουν τα μισά της πτέρυγας, τοποθετήθηκαν και τα πυροβόλα, αφού προηγήθηκαν πολλές δοκιμαστικές εφαρμογές για να ταιριάξουν σωστά. Η υπόλοιπη συναρμολόγηση προχώρησε χωρίς προβλήματα και η χρήση του στόκου περιορίστηκε σε δυο-τρία σημεία. Ακολούθησε τρίψιμο και αστάρωμα για να εμφανιστούν κατασκευαστικές ατέλειες. Ξεκινώντας με το βάψιμο διαπιστώθηκε πως τα χρώματα που προτείνει η εταιρία δεν είναι απολύτως σωστά, ειδικά το πράσινο της παραλλαγής. Όταν βρέθηκαν οι σωστές αποχρώσεις ξεκίνησε και το βάψιμο. Το γκρι της κοιλιάς και το olive drab περάστηκαν με πινέλο, ενώ το γκρίζο της παραλλαγής ψεκάστηκε με αερογράφο. Για να δέσουν τα χρώματα μεταξύ τους ακολούθησε weathering με λάδια ζωγραφικής σε διάφορες αποχρώσεις. Το wash επίσης έγινε με μια μίξη από λάδια, όπως και οι διαρροές και οι κάπνιες του κινητήρα. Τα σήματα είναι πολύς καλής ποιότητας και με τη χρήση βελτιωτικού γίνονται ένα σώμα με τις επιφάνειες του μοντέλου. Συμπερασματικά πρόκειται για ένα πολύ καλό μοντέλο που συνδυάζει λεπτομέρεια, εφαρμογή και καλή τιμή σε ένα πακέτο.

Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72Hawker Typhoon Mk.Ib, Airfix 1/72

Δείτε ακόμα ...

Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές