Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48

Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48
Κλίμακα: 
Εταιρία: 
Φωτογραφίες: 

Ένα πολύ παλιό κιτ για ένα πολύ σπάνιο θέμα, που δυστυχώς δεν έχει τύχει της προσοχής των σύγχρονων εταιριών, οπότε αν κάποιος θέλει να το φτιάξει πρέπει να “πολεμήσει” με τo φύλλο πλαστικού και άλλες…πατέντες!

Αποφασίσαμε να βελτιώσουμε όσο γινόταν περισσότερο το κόκπιτ του κιτ της Monogram στην 1/48, προσθέτοντας όση περισσότερη λεπτομέρεια θα ήταν ορατή στο τέλος, λόγω των μεγάλων γυάλινων επιφανειών. Για το εσωτερικό του αεροπλάνου υπάρχουν βελτιωτικά βέβαια, τα οποία όμως δεν χρησιμοποιήσαμε, επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο της ιδιοκατασκευής. Χρησιμοποιήθηκε φύλλo και μήκη πλαστικού, καθώς και φύλλα μετάλλου (αλουμινίου & χαλκού είναι τα πλέον κατάλληλα).

Το ίδιο έγινε και για τον κινητήρα, ο οποίος ατυχώς δίνεται από την εταιρία σε ένα κομμάτι με το κάλυμμά του. Ετσι έπρεπε να αποκοπεί από αυτό και να φτιαχτούν από το μηδέν τα πτερύγια ψύξεως, γιατί όταν το αεροπλάνο ήταν στο έδαφος αυτά ήταν πάντα ανοικτά.

Αφού τελείωσε η κατασκευή το μοντέλο βάφτηκε με enamel χρώματα της White Ensign Models, τα οποία έχουν πάρα πολύ ωραία υφή, ημιγυαλιστερή και ψεκάζονται πολύ εύκολα με τον αερογράφο. Το μόνο που θέλει προσοχή είναι ότι αργούν λίγο να στεγνώσουν.

Για σήματα υποχρεωτικά έπρεπε να χρησιμοποιηθούν άλλα από αυτά του κιτ, τα οποία ηταν αχρηστα λογω παλαιότητας, ετσι βρεθηκαν από τα περισσεύματα άλλων κιτ.

Χρονικά το μοντέλο τοποθετείται στο 1941 στη ναυμαχια του Midway.

Εφόσον τελείωσε το μοντέλο, καθότι υδροπλάνο, ήταν σαν ψάρι έξω από το νερό, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μέρος του καταπέλτη, από τον οποίο γινόταν η απονήωση στα καταστρώματα των πλοίων.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν σχέδια και διαστάσεις που βρήκαμε στο Διαδίκτυο, καθώς και πολλά φύλλα και μήκη πλαστικού. Αξιοποιήθηκαν πολλά διαφορετικά υλικά για να αναπαραστήσουμε τα διάφορα εξαρτήματα και τους μηχανισμούς του καταπέλτη.

Αφού ασταρώθηκε και βάφτηκε με ακρυλικά χρώματα ο καταπέλτης παλαιώθηκε αφενός με φωτίσματα ανοιχτότερων τόνων από τα βασικά χρώματα, αφετέρου με λάδια ζωγραφικής, κυρίως raw amber & burned amber όπως και ανοιχτότερους τόνους των ίδιων χρωμάτων.

Στην ουσία ο καταπέλτης έχει παλαιωθεί και φθαρεί με τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στα άρματα μάχης.

Όσο για το αεροπλάνο οι φθορές έγιναν επίσης με λάδια ζωγραφικής ώστε να αποδοθεί το ξεθώριασμα των χρωμάτων άλλα και οι διαρροές των λαδιών από τον κινητήρα, όπως και οι διαφορές καπνιές και διαρροές λαδιών από τη χρηση. Αυτά έγιναν ψεκάζοντας αραιωμένο smoke της Gunge και συμπληρώθηκαν με χρήση πινέλου.

Τα τελικά βερνίκια είναι ματ με ελάχιστο σατινέ για τον καταπέλτη και το ανάποδο για το αεροπλάνο, δηλ. κυρίως σατινέ με λίγο ματ.

Οι φωτογραφίες του πραγματικού Kingfisher δίπλα στο μοντέλο δείχνουν ότι ο κόπος μας για τον καταπέλτη δεν πήγε καθόλου χαμένος!

 

 

Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48Kingfisher with Catapult, Monogram 1/48

Δείτε ακόμα ...

Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές