VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!

VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!
Κατηγορίες : 
Εταιρία: 
Φωτογραφίες: 

Γνωρίσαμε τυχαία τη δουλειά του Βασίλη και του Τάσου Λαδόπουλου (VASS WORKS & Vass Cars) στο Facebook. Eντυπωσιακά τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα, ιδιοκατασκευές, από αυτά που δεν τα συναντάτε εύκολα στα καταστήματα ή τις πίστες (κλίμακα ένα προς... τέσσερα!)

Ας δούμε πως περιγράφει με δικά του λόγια ο Tάσος την όμορφη αναζήτησή τους στο χόμπυ:

"Μπήκαμε επίσημα  στο "άθλημα", πατέρας και γιός,  Βασίλης και Τάσος, το 2007, με την αγορά ενός Μonster Τruck σε κλίμακα 1/10.

Λίγα χρόνια αργότερα, και αφού γνωρίσαμε τα παιδιά με τα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/5 στην πίστα της περιοχής (FRT), αποφασίσαμε να μεταπηδήσουμε στη μεγάλη κατηγορία. Ακολούθησαν συζητήσεις, έρευνα αγοράς και, ενώ είχαμε κατασταλάξει στο HPI Baja, ο μάστορας έριξε στο τραπέζι την ιδέα του "Do it Yourself".

Στο σπίτι υπάρχει οργανωμένο και καλά εξοπλισμένο εργαστήριο, μιας και το μικρόβιο των κατασκευών υπήρχε πάντα. Το σενάριο μίλαγε για μια εντελώς δική μας κατασκευή και όχι ένα πλαίσιο με «δανεικά» περιφερειακά. Έτσι το project φάνταζε ακόμα πιο δύσκολο .

Ομολογώ πως υπήρξα έως και ειρωνικός γι αυτή την ιδέα, μέχρι που ξεκίνησε η κατασκευή. Παρακολουθώντας όμως τις πορείες σχεδιασμού και κατασκευής, άλλαξα γνώμη και πέρασα στην… απέναντι όχθη, αυτή της συνεργασίας! Όχι πως είχα να προσφέρω και πολλά, αλλά αρκέστηκα στο να λέω την άποψη μου (ενίοτε να την επιβάλω!), να παρατηρώ και να μαθαίνω.

Τα  πρώτα βήματα ήταν να γίνουν οι καλίμπρες για το στήσιμο του πλαισίου. Υπήρξαν αρκετές δυσκολίες, καθώς ήταν η αρχή.

Το πρώτο μοντέλο, ήταν ένα off road όχημα, με σωληνωτό πλαίσιο, το οποίο ετοιμάστηκε αλλά δεν έτρεξε ποτέ. Ο λόγος ήταν το γεγονός ότι θεωρήθηκε από εμάς ξεπερασμένο πριν καν τελειώσει, ενώ παράλληλα είχε αρχίσει να σχεδιάζεται το επόμενο.

Η  σχεδιαστική και κατασκευαστική εξέλιξη της ομάδας ήταν…ραγδαία.

Μόλις ετοιμαζόταν ένα εξάρτημα ήταν έτοιμη σχεδιαστικά και η επόμενη, βελτιωμένη εκδόσή του. Τα περιφερικά γίνονταν όλο και μικρότερα, ελαφρύτερα  και κομψότερα.

Στα φρένα για παράδειγμα αρχίσαμε με χρήση δισκόπλακας ποδηλάτου και  υδραυλικής δαγκάνας. Πολύ σύντομα είχαμε έτοιμη δική μας δισκόπλακα  και δαγκάνα που χρησιμοποιούσε τακάκια ποδηλατικά. Λίγο αργότερα η δαγκάνα μας απέκτησε δικά της τακάκια και σημαντικά μικρότερο μέγεθος. Ο καιρός πέρασε, έχοντας φτιάξει αρκετά σωληνωτά αυτοκίνητα και το πέρασμα σε άλλο τύπο κατασκευής ήταν επιτακτικό.

Στο πλάνο μπήκε και το θέμα καπάκι (αμάξωμα), που μέχρι τώρα δεν μας είχε απασχολήσει. Οι δυσκολίες και εδώ πολλές αλλά η αγάπη για το  παιχνίδι και η εμμονή για το καλύτερο δυνατό έκανε πραγματικότητα το πρώτο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο που βγήκε από το εργαστήριο.

Το παιχνίδι συνεχίζεται και νέα αυτοκίνητα ελπίζω να συνεχίσουν να βγαίνουν στην πίστα με την υπογραφή της ομάδας μας!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές των κατασκευών μας (oι περισσότερες είναι σε κλίμακα 1/4) και των…πατεντών που εφευρέθηκαν για να λύσουμε διάφορα προβλήματα στο εργαστήριο. Αλλά αυτή είναι και η μαγεία του χόμπυ μας!

Περισσότερα στη σελίδα μας στο Facebook και εδώ.

 

VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!VASS CARS. Tηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα σε κλίμακα 1/4!