Μasking Tape & Σπάτουλα μοντελισμού

Μasking Tape & Σπάτουλα μοντελισμού

Η κίτρινη ταινία μασκαρίσματος κυκλοφόρησε πρίν πολλά χρόνια από την Tamiya και σύντομα καθιερώθηκε σαν ιδανική για όλες τις δουλειές μασκαρίσματος, καθώς και για καλύπτρες. Αν την χρησιμοποιείτε πολύ ή δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά λεφτά για τέτοια ταινία, στο Plastimodellismo θα βρείτε αντίστοιχη με κόστος λιγότερο από ενάμισυ ευρώ! Την δοκιμάσαμε και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Είναι χάρτινη, λεπτότατη, κόβεται εύκολα και είναι χαμηλής κολλητικότητας ώστε να μην χαλάει το χρώμα από κάτω. Διατίθεται σε διάφορες διαστάσεις (φάρδος) αλλά μας φάνηκε ιδιαίτερα βολική αυτή των 9mm. Aν κοπεί με το χάρακα και το κοπίδι σε λεπτότερο φάρδος, πχ. 2mm, μπορεί πανεύκολα να ακολουθήσει καμπύλες και να παραμείνει στη θέση της. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ξεκολλιέται από το μοντέλο μας αμέσως μετά το βάψιμο και να μην μένει επί πολλές μέρες (όπως άλλωστε όλες οι ταινίες για αποφυγή σημαδιών της κόλλας). Πολύ καλή και για μάσκες βαφτών σημάτων καθώς και αναπαράσταση ζωνών πρόσδεσης ως λύση ανάγκης.

Και ένα μυστικό για οικονομία χρόνου, υλικών και μικρότερο ρίσκο: Bάψτε πρώτα τις μικρότερες επιμέρους επιφάνειες του μοντέλου (πχ. λευκή λωρίδα στην πίσω άτρακτο -ή τις invasion stripes στα φτερά- ή τη μαύρη αντιθαμβωτική επιφάνεια στο ρύγχος, μασκάρετέ τις και μετά βάψτε το υπόλοιπο καμουφλάζ. Πολλοί βάφουν πρώτα το καμουφλάζ και μετά γεμίζουν το μοντέλο με "χιλιόμετρα" masking tape για να βάψουν μία λευκή λουρίδα! Σπατάλη ταινίας, κόπου και χρόνου αλλά και ρίσκο να σημαδευτεί το ήδη τελειωμένο καμουφλάζ...Θυμηθείτε το την επόμενη φορά.

Η σπάτουλα στόκου από το Plastimodellismo είναι εξίσου χρήσιμη για τοποθέτηση στόκου ακόμα και σε δύσκολα σημεία, σε μικρές ποσότητες, ώστε να μην χαλάμε την παρακείμενη λεπτομέρεια/γράμμωση. Η λεπτότατη λάμα της είναι από εύκαμπτο μέταλλο και είναι ιδανική για κάθε τύπο στόκου. Κατά καιρούς βρίσκουμε διάφορες σπάτουλες αλλά η συγκεκριμένη με την λεπτή μύτη είναι η πιο κατάλληλη για μοντελισμό, σε καλή τιμή (3,97€).

(Δεν βάλαμε τυχαία την ταινία με τη σπάτουλα: Πριν στοκάρετε θυμηθείτε να καλύψετε παρακείμενες περιοχές με την ταινία για να προφυλάξετε την ευαίσθητη γράμμωση αλλά και να μειώσετε το τρίψιμο).

Θα τα βρείτε στο Plastimodellismo, Ιπποκράτους 48 και Online εδώ.

Μasking Tape & Σπάτουλα μοντελισμούΜasking Tape & Σπάτουλα μοντελισμούΜasking Tape & Σπάτουλα μοντελισμούΜasking Tape & Σπάτουλα μοντελισμούΜasking Tape & Σπάτουλα μοντελισμούΜasking Tape & Σπάτουλα μοντελισμού