215 χρόνια από τη Ναυμαχία του Trafalgar!

210 χρόνια από τη Ναυμαχία του Trafalgar!

215 χρόνια από τη Ναυμαχία του Trafalgar (21 Οκτωβρίου 1805). Μια από τις πλέον σημαντικές μάχες των Ναπολεόντιων Πολέμων. Το 1998 το "Modelling" (στο τεύχος 86) είχε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα-επίσκεψη στο "HMS Victory", του ναυάρχου Horatio Nelson, ο οποίος την ημέρα της ναυμαχίας πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη αλλά έχασε τη ζωή του.

Αν τύχει να ταξιδέψετε Αγγλία, αξίζει μια επίσκεψη στο Portsmouth, όπου μπορείτε να περπατήσετε σε ένα ιστορικό πλοίο-μουσείο, άριστα διατηρημένο, ηλικίας 250 ετών!

Το ξύλινο μοντέλο της Mamoli στην 1/325, καθώς και το πλαστικό της Heller στην 1/100, μπορείτε να τα δείτε από κοντά στο Plastimodellismo και, ειδικά το δεύτερο, της Heller, είναι από τα πλέον εντυπωσιακά.

Τα τρία βιβλία στην τελευταία φωτό (των Tim Clayton/Phil Craig, Nicholas Best & David Howarth) είναι από τα καλύτερα για το θέμα και αποκαλύπτουν πως πολεμούσε ένα ιστιοφόρο της εποχής!

Πρόσφατα επιστήμονες ανακάλυψαν (ερευνώντας 72 αλλεπάλληλα στρώματα χρώματος) ότι το Victory δεν ήταν βαμμένο με ανοικτό καφέ & μαύρο χρώμα κατά την ιστορική ναυμαχία, αλλά ήταν σχεδόν εξ' ολοκλήρου μαύρο...

https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Trafalgar

Πατώντας "download original" κάτω από την κάθε φωτό, αυτή ανοίγει ξανά σε ακόμα μεγαλύτερη μεγέθυνση)

210 χρόνια από τη Ναυμαχία του Trafalgar!210 χρόνια από τη Ναυμαχία του Trafalgar!210 χρόνια από τη Ναυμαχία του Trafalgar!210 χρόνια από τη Ναυμαχία του Trafalgar!210 χρόνια από τη Ναυμαχία του Trafalgar!210 χρόνια από τη Ναυμαχία του Trafalgar!210 χρόνια από τη Ναυμαχία του Trafalgar!210 χρόνια από τη Ναυμαχία του Trafalgar!210 χρόνια από τη Ναυμαχία του Trafalgar!
Ημερομηνία: 
2018
Κατηγορία ιστορίας: 

Δείτε ακόμα ...

Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Ιστορία
Ιστορία
Μοντελισμός - Κατασκευές