ΟΤΖΑΛΑΝ, Η Παράδοση ενός Συμμάχου, του Αντώνη Ναξάκη (εκδόσεις Μένανδρος)

ΟΤΖΑΛΑΝ, Η Παράδοση ενός Συμμάχου, του Αντώνη Ναξάκη (εκδόσεις Μένανδρος)

Το βράδυ της Τετάρτης, 28 Φεβρουαρίου 2018, στην γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ο Δήμος Αμαρουσίου και οι Εκδόσεις Μένανδρος πραγματοποίησαν την παρουσίαση του βιβλίου του Αρχιπλοιάρχου Αντώνη Ναξάκη με τίτλο: «Οτζαλάν - η Παράδοση ενός Συμμάχου».

Στο έργο καταγράφονται όλες οι συγκλονιστικές μαρτυρίες, τα επίσημα και ανεπίσημα έγγραφα, οι άνωθεν κυβερνητικές εντολές, που φέρνουν στο φως την πραγματική εικόνα των γεγονότων.          

Στο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τον συγγραφέα του βιβλίου Αντώνη Ναξάκη για την εμπεριστατωμένη ανάλυση και καταγραφή, που μεταφέρουν τον αναγνώστη στην πρώτη γραμμή των γεγονότων.

Αναφερόμενος δε στη σπουδαιότητα του βιβλίου τόνισε: «Την ιστορία μας πρέπει να τη γνωρίζουμε, ιδιαίτερα οι νέοι μας, ώστε να μην επαναλαμβάνονται τα λάθη του παρελθόντος», ενώ παραλληλίζοντας τη σημερινή προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας με τα συμβάντα στα Ίμια, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι: «η συνεχής υποχώρηση της Ελλάδος ενθαρρύνει την Τουρκία να προχωρεί σε νέες προκλητικές ενέργειες, τόσο στο Αιγαίο και τη Θράκη, όσο και στην Κύπρο».

Παίρνοντας τον λόγο ο συγγραφέας σημείωσε:

«Συνέταξα το χρονικό που έχετε στα χέρια σας, περιγράφοντας μία ακόμη εθνική ντροπή, της παράδοσης ενός συμμάχου στους εχθρούς του, που είναι και δικοί μας εχθροί, στην Τουρκία.

Σκοπός αυτού του ταξιδιού πίσω στον χρόνο είναι η ενημέρωση της νέας γενιάς της Ελλάδος, της γενιάς που έρχεται, έτσι ώστε οι νέοι και οι νέες μας να μην δουν ξανά τέτοιες εικόνες εθνικής υποχώρησης και ταπείνωσης να απαθανατίζονται. 

Κλείνω αυτή την αναδρομή, με την ευχή και την ελπίδα να δούμε την Ελληνική Σημαία να ανεμίζει ξανά στις βραχονησίδες των τριών ηρώων. 

Έτσι πρέπει να μετονομασθούν τα Ίμια προς τιμήν των Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που θυσιάστηκαν εκεί». 

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης οι: Δημήτρης Καμμένος, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής ΑΝ.ΕΛ. Β΄ Πειραιώς, Θεόδωρος Φορτσάκης, βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας, τ. Πρύτανης Ε.Κ.Π.Α., Ιωάννης Θ. Μάζης, Καθηγητής Γεωπολιτικής Ε.Κ.Π.Α., Κωνσταντίνος Ι. Μαζαράκης-Αινιάν, Αντιναύαρχος ε.α. Επίτιμος αρχηγός στόλου, Διευθυντής Ιδρ. Αικατερίνης Λασκαρίδη, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Διδάκτωρ Ιστορίας Οξφόρδης Μ. Βρετανίας και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ARCADIA κα Κατερίνα Παλιού.

 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων ηρώων στα Ίμια και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος του κόμματος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κένυα επί εποχής Οτζαλάν Γιώργος Κωστούλας και η τότε σύζυγος του πεσόντα ήρωα Υποπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, Ειρήνη Ζωγραφάκη.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο "Οτζαλάν" του Αντώνη Ναξάκη θα βρείτε εδώ.                                              

          

 

ΟΤΖΑΛΑΝ, Η Παράδοση ενός Συμμάχου, του Αντώνη Ναξάκη (εκδόσεις Μένανδρος)ΟΤΖΑΛΑΝ, Η Παράδοση ενός Συμμάχου, του Αντώνη Ναξάκη (εκδόσεις Μένανδρος)ΟΤΖΑΛΑΝ, Η Παράδοση ενός Συμμάχου, του Αντώνη Ναξάκη (εκδόσεις Μένανδρος)ΟΤΖΑΛΑΝ, Η Παράδοση ενός Συμμάχου, του Αντώνη Ναξάκη (εκδόσεις Μένανδρος)ΟΤΖΑΛΑΝ, Η Παράδοση ενός Συμμάχου, του Αντώνη Ναξάκη (εκδόσεις Μένανδρος)ΟΤΖΑΛΑΝ, Η Παράδοση ενός Συμμάχου, του Αντώνη Ναξάκη (εκδόσεις Μένανδρος)ΟΤΖΑΛΑΝ, Η Παράδοση ενός Συμμάχου, του Αντώνη Ναξάκη (εκδόσεις Μένανδρος)ΟΤΖΑΛΑΝ, Η Παράδοση ενός Συμμάχου, του Αντώνη Ναξάκη (εκδόσεις Μένανδρος)