Προϋποθέσεις ανεβάσματος άρθρων

Πως θα ετοιμάσετε ένα άρθρο σας για να «ανέβει» στο Modellingnews.gr

Eίναι πιο εύκολο από όσο νομίζετε! Ακολουθήστε αυτές τις 10 απλές οδηγίες:

Αφού διαβάσετε προσεκτικά όλα τα πιο κάτω, στείλτε το υλικό στο modelling (προσθέστε εδώ το γνωστό σύμβολο για ηλεκτρ. ταχυδρομείο) οtenet (τελεία) gr!
 

  • Aσχοληθείτε με ένα θέμα που το κατέχετε καλά, δηλαδή έχετε αρκετή εμπειρία. Πχ. αν φτιάχνετε κυρίως αεροπλάνα δεν έχει νόημα να στείλετε πρώτη φορά ένα αρματικό θέμα!

  • Εμπειρία σημαίνει ότι το θέμα σας στηρίζεται σε μια μίνιμουμ βιβλιογραφία: Mερικά άρθρα σε περιοδικά, αναφορές σε βιβλία, κάποιες φωτογραφίες του πραγματικού, διασταυρωμένες πληροφορίες για το καμουφλάζ, κάποια χρήσιμα links στο διαδίκτυο (που θα τα αναφέρετε στο άρθρο).

  • Μια καλή φωτογραφική μηχανή και βασικές γνώσεις φωτογραφίας μοντέλων είναι πολύ χρήσιμα. Ο φακός θα πρέπει να μπορεί να εστιάζει σε μικρές αποστάσεις (close up ή macro). Δείτε καλές φωτό στο διαδίκτυο και σε περιοδικά και αποφύγετε βασικά λάθη.

  • Μάθετε καλά τη φωτογραφική μηχανή σας και αξιοποιείστε στο έπακρο τη δυνατότητά της για κοντινές λήψεις. Εχετέ την δίπλα σας και σε κάθε στάδιο της κατασκευής τραβήξτε φωτό step-by-step. Κρατείστε σημειώσεις για κάθε χρώμα ή τεχνική που χρησιμοποιείτε εκείνη τη στιγμή. Μετά, όταν θα γράφετε το άρθρο μπορεί να τα έχετε ξεχάσει.

  • Μην βιάζεστε. Τα ωραία μοντέλα θέλουν χρόνο! Δεν μας κυνηγάει κανείς.

  • Επιλέξτε κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό. Αν έχετε ήδη διαβάσει στο site μερικά πολύ καλά άρθρα για F-16, ίσως είναι καλή ιδέα να πάτε σε κάτι άλλο.

  • Γράψτε το κείμενό σας σε αρχείο Word σε απλή γραμματοσειρά Αrial 11’’, στοιχισμένο πάντα αριστερά (ποτέ κεντραρισμένο) και χρησιμοποιείστε παραγράφους, υπότιτλους και κόμματα. Προτιμήστε μικρές προτάσεις. Μην ξεχάσετε πρόλογο, κλίμακα, εταιρία, κωδικό του κιτ, και το όνομά σας! Ξεκινήστε με μια σύντομη ιστορική αναδρομή που όμως να μην είναι γενικόλογη αλλά να αφορά τη συγκεκριμένη έκδοση που φτιάξατε. Προσθέστε έναν ωραίο & επεξηγηματικό τίτλο.

  • Αποφύγετε τον ενικό (έβαψα, κόλλησα, κλπ) και προτιμήστε παθητική φωνή (βάφτηκε, κολλήθηκε) ή πληθυντικό ευγενείας (βάψαμε, κολλήσαμε). Εχετε καιρό να πάτε σε μια πιο προσωπική προσέγγιση αργότερα.

  • Το κείμενο πρέπει να είναι αρκετά επεξηγηματικό. Αναφέρετε τι χρώματα και τι τεχνικές χρησιμοποιήσατε ή την πηγή κάποιου υλικού. Επίσης το κείμενο δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ μικρό (ώστε να αφήνει απορίες) ούτε τεράστιο (κίνδυνος να κουράσει). Μια καλή έκταση είναι γύρω στις 1000 - 1300 λέξεις. Όταν τελειώσετε ξαναδιαβάστε το απαραιτήτως δύο φορές σαν να είστε ένας τρίτος και παντελώς άσχετος. Διορθώστε, συμπληρώστε, σβήστε, αλλάξτε το όσες φορές χρειαστεί. Μετά δώστε το να το διαβάσει ένας φίλος σας και σημειώστε τι θα σας πει.

  • Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι καλά εστιασμένες, καθαρές και σε μέγεθος γύρω στα 100ΚΒ ή 800 pixels σε πλάτος η κάθε μία. Ενας ικανός αριθμός είναι περίπου 10 - 12 φωτό από διαφορετική γωνία. Επιλέξτε φυσικό φωτισμό ημέρας ή προβολείς. Για να μην καταφύγετε στο «σκληρό» φλάς βάλτε τρίποδο. Ένα μεγάλο μπλέ χαρτόνι (80Χ80cm) είναι ιδανικό φόντο για τα περισσότερα θέματα. Εχετε πρόχειρο και ένα λευκό φόντο. Τα πολύ σκούρα φόντα και το μαύρο προϋποθέτουν άριστες γνώσεις φωτογραφίας και φωτομέτρησης και καλό είναι να τα αποφύγετε. Προσοχή στις γωνίες λήψεις. Όχι εντελώς από πάνω ή από πολύ ψηλά, όχι «κομμένα» φτερά και μύτες, όχι φωτό που δεν είναι καλά εστιασμένες (out of focus).

Και τώρα είστε έτοιμος να ξεκινήσετε.

Στείλτε το υλικό στο modelling (προσθέστε εδώ το γνωστό σύμβολο για ηλεκτρ. ταχυδρομείο) οtenet (τελεία) gr

Καλή επιτυχία!