AK Interactive REAL COLORS AIR:133 new colors for Aircraft Models

AK Interactive REAL COLORS AIR:133 new colors for Aircraft Models

Kατέφθασαν στο Plastimodellismo της οδού Ιπποκράτους 48 τα 133 νέα αεροπορικά χρώματα της AK Interactive. H τιμή τους είναι 2,50€ έκαστο μπουκαλάκι των 10ml (κάτι λιγότερο από 10 γραμμάρια ή 1/3 της ουγγιάς). Ξεχωρίζουν από τα αντίστοιχα αρματικά στο γεγονός ότι διαθέτουν μαύρο βιδωτό καπάκι. 

Ηδη έχουν γίνει ανάρπαστα, καθώς έχουν τη γνωστή πετυχημένη Lacquer φόρμουλα της εταιρίας. Αραιώνονται με το Lacquer διαλυτικό της ΑΚ ή οποιοδήποτε άλλο Lacquer διαλυτικό, καθώς και με το κίτρινο Levelling Thinner της Mr. Hobby/Gunze, ειδικά για χρήση με αερογράφο, ενώ δουλεύονται εξαιρετικά και με πινέλο. Mην δοκιμάσετε να τα αραιώσετε με διαλυτικά ακρυλικής βάσης ή άζαξ, οινόπνευμα ή white spirit/enamel διότι πιθανόν να μην έχετε τέλεια αποτελέσματα, ειδικά αν κάνετε επιπλέον στρώσεις με φθορές, φίλτρα, κλπ. Η AK Interactive μας ζήτησε να τονίσουμε το γεγονός αυτό, διότι αρχικά είχε ανακοινωθεί πως τα αντίστοιχα αρματικά Real Colors αραιώνονται με οτιδήποτε και πράγματι αυτό ισχύει. Μερικές φορές όμως κάποια βερνίκια, φίλτρα και υγρά τεχνητής παλαίωσης ενδέχεται να αντιδράσουν με αυτό το "οτιδήποτε" κι έτσι η ΑΚ αποφάσισε να κάνει τη χημική φόρμουλα αποκλειστικά Lacquer. 

Ολη τη γκάμα μπορείτε να τη δείτε εδώ και εδώ.  Εκτός από τα FS (Federal Standards) των σύγχρονων F-16, F-15, F-18, ρώσικων, κλπ, περιέχονται όλα τα χρώματα καμουφλάζ αεροσκαφών της ΠΑ, καθώς και όλων των αεροποριών του B' ΠΠ, ορισμένα εκ των οποίων σε δύο και τρείς παραλλαγές της βασικής απόχρωσης (πχ. early & late).

Μαζί κυκλοφορεί και το Limited Edition βιβλίο που είναι ένας εξειδικευμένος οδηγός για τα αεροπορικά χρώματα και καμουφλάζ του Β' ΠΠ από ένα team ειδικών της ΑΚ. Θα το βρείτε εδώ.

Την αρματική σειρά Real Colors -και αναλυτική δοκιμή- θα βρείτε εδώ.

(Φωτό: Νικολέτα Σπανού)   Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 29/12/2018

AK Interactive REAL COLORS AIR:133 new colors for Aircraft ModelsAK Interactive REAL COLORS AIR:133 new colors for Aircraft Models