Decal Adapter solution, AK Interactive (AK582)

Decal Adapter solution, AK Interactive (AK582)

Το νέο βελτιωτικό σημάτων της AK Interactive, Decal Adapter Solution, έρχεται σε ένα αρκετά μεγάλο μπουκάλι, χωρητικότητας 100ml. Είναι διαφανές και έχει σχεδόν ουδέτερη οσμή – κάτι μεταξύ οινοπνεύματος και Αζαξ, μόνο αν κολλήσει κανείς τη μύτη του στο άνοιγμα. Εχει την ρευστότητα νερού και εφαρμόζεται μόνο μετά την τοποθέτηση του σήματος. Είναι δηλαδή κάτι αντίστοιχο του Micro Sol, απλώς πιο ισχυρό.

Στις δοκιμές μας παρατηρήσαμε ότι αμέσως μετά την τοποθέτηση του πάνω από τη χαλκομανία το υγρό προκαλεί ελαφρές ζάρες, οι οποίες μέσα στα επόμενα 20 έως 30 λεπτά εξαφανίζονται για ένα τέλεια εφαρμοσμένο σήμα πάνω στην επιφάνεια του μοντέλου.

Ιδανικά θα πρέπει τα σήματα να τοποθετηθούν πάνω σε γυαλιστερές επιφάνειες, όμως εμείς το δοκιμάσαμε επίτηδες πάνω σε μάτ, σατινέ και απροετοίμαστες επιφάνειες του μοντέλου. Σε κάθε περίπτωση, με τη βοήθεια του υγρού η χαλκομανία μαλάκωσε αρκετά για να ακολουθήσει όλη τη γράμμωση και τα πριτσίνια που βρίσκονταν από κάτω.

To πλεονέκτημα της χρήσης αυτών των βελτιωτικών είναι ότι δεν χρειάζεται να έχουμε φούλ γυαλιστερό υπόστρωμα για την τοποθέτηση των σημάτων. Είναι τόσο αποτελεσματικά και ταυτόχρονα ασφαλή που αρκεί μια σατινέ/σεμι-ματ επιφάνεια.

Εξαίρεση στον πιο πάνω κανόνα είναι μόνο όταν έχουμε παλιά ή χοντρά σήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις μια φούλ γυαλιστερή επιφάνεια είναι απαραίτητη πριν την τοποθέτηση.

Σε κάποιες περιπτώσεις που το σήμα ήταν πολύ χονδρό -ή παλιό- χρειάστηκε να περάσουμε το νυστέρι πάνω από το σήμα για να αποκαλύψουμε μια χαραγμένη γράμμωση – κάτι το φυσιολογικό άλλωστε. Ακόμα όμως και αν χρειαστεί επέμβαση το υγρό της AK δεν επηρρεάζει την ακεραιότητα του σήματος ως προς το κόψιμο με τον κόφτη, πάντα αφού αφήσουμε μερικές ώρες να στεγνώσει εντελώς.

Επίσης διαπιστώσαμε πως το σήμα κολλάει πολύ δυνατά στην επιφάνεια και χρειάστηκε δυνατό σελλοτέϊπ για να το ξεκολλήσουμε μετά από μερικές ώρες.

Σε δύσκολες περιπτώσεις μπορούμε να περάσουμε το σήμα δύο και τρείς φορές με το υγρό χωρίς να κινδυνεύει, ακόμα και αν το έχουμε χαράξει ελαφρά με το νυστέρι -ή τρυπήσει με καρφίτσα- για να πάει σε δύσκολα σημεία.

Καλό θα είναι όμως να περιμένουμε να δράσει το πρώτο πέρασμα πρίν βάλουμε και δεύτερη ποσότητα πάνω στο σήμα.

Φυσικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το σκουπίζουμε ή να το πιέζουμε με τη χαρτοπετσέτα ενώ ζαρώνει.

Συμπερασματικά ένα πολύ αποτελεσματικό υγρό που θα σας καλύψει για όλες τις ανάγκες σωστής τοποθέτησης των χαλκομανιών προκειμένου να αποφύγετε το ενοχλητικό φαινόμενο του silvering αλλά και να ακολουθήσουν τα σήματα όλη τη λεπτομέρεια του μοντέλου.

http://ak-interactive.com/v2/product/decal-adapter-solution/

Decal Adapter solution, AK Interactive (AK582)Decal Adapter solution, AK Interactive (AK582)Decal Adapter solution, AK Interactive (AK582)Decal Adapter solution, AK Interactive (AK582)Decal Adapter solution, AK Interactive (AK582)Decal Adapter solution, AK Interactive (AK582)