PANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/Euromodelismo

PANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/Euromodelismo

To τελευταίο PANZER ACES 54 είναι αφιερωμένο στα μοντέλα σύγχρονων ΤΟΜΑ/AFV στην κλίμακα 1/35. Το μίγμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον: πέντε αναλυτικές βήμα προς βήμα κατασκευές και ένα τεχνικό μάθημα-μοντελιστική τεχνική στο τέλος.

Το οκτάτροχο γερμανικό Luchs A2 της TAKOM, βελτιωμένο με ένα σετ της Voyager και τροχούς της DEF, αποτελεί ιδανική πρώτη επιλογή για ένα εντυπωσιακό βάψιμο, με ενδιαφέρουσες αλλά και εύκολες τεχνικές που θα ενθουσιάσουν μοντελιστές ασχέτως εμπειρίας.

Ακολουθεί το 6Χ6 MTVR φορτηγό της Trumpeter (πάντα στην 1/35) με τα χρώματα των Αμερικανών Πεζοναυτών στο Αφγανιστάν. Πενήντα step-by-step φωτογραφίες με την αντίστοιχη λεζάντα μας δείχνουν αναλυτικά τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν. Στην καρότσα απεικονίζονται να μεταφέρονται παλέτες και μια ντουζίνα κλιματιστικά που φτιάχτηκαν από φύλλο πλαστικού, περισσεύματα από σχάρες/σίτες σε PE και αντιγραφές με καλούπια σιλικόνης.

Η τρίτη κατασκευή αφορά το γνωστό αυτοκινούμενο γερμανικό πυροβόλο PzH2000 της ΜΕΝG, όπως έδρασε στην έρημο Kandahar του Αφγανιστάν εναντίον των Ταλιμπάν το 2006. Ένα πραγματικά εντυπωσιακό μοντέλο, με βελτιώσεις και φθορές που ξετυλίγονται σε 12 σελίδες γεμάτες φωτογραφίες.

Στη συνέχεια κάτι εντελώς διαφορετικό με το κινεζικό ΥW750 Αmbulance της Βronco, όπως χρησιμοποιήθηκε από τον ιρακινό στρατό εναντίον του ιρανικού στον Πόλεμο του Κόλπου το 1991.

Η πέμπτη και τελευταία κατασκευή αφορά ακόμα ένα μοντέλο της MENG, το οκτάτροχο ρωσικό ΜΒ-30 Smerch 9A52-2 MLRS (όχημα εκτόξευσης ρουκετών). Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και μεγάλα κιτ με πολλά κομμάτια και πολλά περιθώρια για φθορές αλλά και βελτιώσεις που ξεδιπλώνονται σε συνολικά 16 σελίδες.

Σε όλες τα άρθρα περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες με τα χρώματα/κωδικούς εταιριών και τα βελτιωτικά που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ οι φωτογραφίες είναι αρκετά μεγάλες, άριστα τυπωμένες και τα close-up εκεί που πρέπει για να μην μένουν στον αναγνώστη σκοτεινά σημεία.

Τέλος ένα τρισέλιδο άρθρο-τεχνική για το πώς βάφουμε και φθείρουμε ρεαλιστικά εξατμίσεις με μοντέρνα ακρυλικά χρώματα (Vallejo, MiG Ammo, κλπ) με πινέλο και αερογράφο.

Συνολικά 65 σελίδες με ραφτή βιβλιοδεσία που θα αντέξει άπειρα ανοίγματα και σκληρά μεταχείρηση πάνω στον πάγκο σας και θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και να ολοκληρώσετε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά θέματα στον τομέα των AFV.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα.

Kαι κάτι που ισχύει για τη συγκεκριμένη σειρά και μας αρέσει ιδιαίτερα: H συγγραφική ομάδα, υπό την έμπειρη καθοδήγηση του ισπανικού δίδυμου Rodrigo Hernandez Cabos και J. David Hernandez Chacon, προσφέρει σε κάθε παρουσιαζόμενο θέμα επαρκή χώρο και πολλές καθαρές φωτογραφίες που λύνουν σχεδόν κάθε απορία ακόμα και από τον αρχάριο μοντελιστή. Επίσης η σειρά έχει βελτιωθεί απίστευτα από τα πρώτα τεύχη που είχαμε δεί και μπορούμε να πούμε πως σήμερα αποτελεί την κορυφή των αρματικών εκδόσεων που κυκλοφορούν σε χαρτί με συνέπεια και συνέχεια. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως κάθε Panzer Aces δικαιολογεί την τιμή του σαν ένα πολύτιμο βιβλίο και όχι ένα απλό περιοδικό. Ποιότητα που απλά δεν βρίσκεται εύκολα στις δωρεάν αναζητήσεις του διαδικτύου ή στα forums.

Θα το βρείτε σε επιλεγμένα μοντελιστικά καταστήματα (και στην Ελλάδα), αλλά και απευθείας από το website της Αccion Press/Euromodelismo.

http://www.euromodelismo.com/shop1/en/panzer-aces-english/700-panzer-aces-54-english.html

 

PANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/EuromodelismoPANZER ACES 54 (MODERN AFV), Accion Press/Euromodelismo