ΕΥΚΟΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ SPRAY CAN ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ!

ΕΥΚΟΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ SPRAY CAN ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ!

Aν θέλετε να ψεκάσετε όχι απευθείας από το σπρέϊ αλλά με αερογράφο (ή να βάψετε με πινέλο) υπάρχει ασφαλέστερος και πιο γρήγορος τρόπος μεταφοράς του χρώματος σε μπουκάλι (αντί για το κλασικό καλαμάκι). Αφαιρέστε το κάλυμμα ενός σπρέϊ καθαρισμού πληκτρολογίου και προσαρμόστε το στο σπρέϊ του χρώματος (εδώ ένα βερνίκι της HUMBROL). Καθαρίζοντας το σωληνάκι με διαλυτικό μπορούμε να το επαναχρησιμοποιήσουμε άπειρες φορές.

Στο photo gallery που ακολουθεί φαίνεται σε 8 βήματα η όλη διαδικασία η οποία είναι εξαιρετικά απλή  και γρήγορη, καθώς η εφαρμογή των εξαρτημάτων είναι τέλεια και δεν παρατηρείται κανενός είδους διαρροή.

Προσοχή μόνο, αν κατά τη μεταφορά δημιουργηθούν φυσσαλίδες αέρα μέσα στο μπουκάλι να τις αφήσετε να φύγουν πρώτα τελείως και μετά να ξεκινήσετε το βάψιμο. Με τα spray της Humbrol δεν παρατηρήσαμε φυσσαλίδες, οι οποίες εμφανίστηκαν σε spray της Tamiya, προφανώς λόγω διαφορετικής χημικής σύστασης.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς πάντα να φοράτε τη μάσκα προστασίας και να έχετε ανοικτά τα παράθυρα (ή ακόμα καλύτερα κάντε το σε ανοικτό χώρο).