ANDREA Miniatures

ANDREA Miniatures

H ιστορία της ANDREA Miniatures πάει πίσω στο χρόνο σχεδόν τέσσερις δεκαετίες από την ίδρυση της εταιρίας το 1983 και ακόμα πιο πίσω, δεδομένης της σοβαρής ενασχόλησης των δύο Ισπανών αδελφών, Fernando & Carlos Andrea, με το μοντελισμό και το σκάλισμα πρωτότυπων φιγουρών ήδη από τη δεκαετία του ‘70.

Στο έντυπο περιοδικό μας «Modelling» είχαμε την ευκαιρία, μέσα από τις ειδικές στήλες, να γνωρίσουμε τα προϊόντα και την ταχύτατη ανάπτυξη της εταιρίας σε αυτό που είναι σήμερα.

Μετά από πολύ καιρό είχαμε πρόσφατα την ευκαιρία να δούμε από κοντά τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες μεταλλικές φιγούρες της ANDREA, μια μεγαλύτερη στα 80mm (κλίμακα 1/22 – 1/24) και τρεις μικρότερες στα 54mm (κλίμακα1/32).

Η πρώτη -και μεγαλύτερη σε μέγεθος- είναι από τη γνωστή σειρά PIN UP (“Lipstick”, με κωδικό Pin Up – 34). Η συσκευασία είναι εξαιρετική, τόσο από άποψη αισθητικής, όσο και από θέμα ασφάλειας και προστασίας των κομματιών μέσα σε δεύτερο κουτί και μαλακό αφρολέξ.

Η κυρίως φιγούρα αποτελείται από πέντε κομμάτια, ενώ άλλα εννέα αφορούν τα αξεσουάρ και μια πολύ πρακτική βάση. Η ανάγλυφη λεπτομέρεια είναι εξαιρετική, όπως και η καθαρότητα των κομματιών, που δεν θα χρειαστούν ιδιαίτερο καθάρισμα (πέρα από λίγο ντουκόχαρτο) πριν κολληθούν μεταξύ τους.

Στο πίσω και πλαϊνό μέρος του κουτιού της συσκευασίας θα βρείτε οδηγίες για το βάψιμο, με κωδικούς ακρυλικών χρωμάτων ANDREA, καθώς και άλλων αξεσουάρ και αναλώσιμων, ξύλινων βάσεων, κλπ, διαθέσιμων από το εξειδικευμένο e-shop της εταιρίας.

Στα ίδια ακριβώς επίπεδα ποιότητας και λεπτομέρειας κινούνται και οι άλλες τρεις φιγούρες στα 54mm. H μία είναι διπλή ή τριπλή, καθώς περιέχει το παιδάκι που δείχνει την κούκλα του στον γιατρό (με τίτλο «Ιs it Serious?», ενώ οι άλλες δύο απεικονίζουν, η μεν έναν Μεξικανό από το Far West, καθισμένο δίπλα σε παλιό γραμμόφωνο (“Longing for Youth”) και η άλλη έναν περιπλανόμενο του δρόμου, μαζί με το σκύλο του, να ψήνει λουκάνικα («Κing of the Road»).

Στο site της εταιρίας υπάρχουν πολλές άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές, είτε ως μεμονωμένα θέματα, είτε ως συνθέσεις κάποιων διοραμάτων που έχετε υπόψιν.

Σήμερα που η ρητίνη και το 3D έχουν κατακλύσει σχεδόν τα πάντα, ειδικά στο χώρο της φιγούρας, η επιμονή και επιλογή του μετάλλου ως υλικό, έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο, τόσο στο «γράψιμο» ακόμα και της παραμικρής λεπτομέρειας, στην υφή των ρούχων και του δέρματος, όσο και στα χαρακτηριστικά των προσώπων. Επίσης το ειδικό βάρος και η αίσθηση του μετάλλου δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα άλλο υλικό.

Και οι τέσσερις φιγούρες ανήκουν στην κατηγορία των σχετικά εύκολων θεμάτων, που σημαίνει ότι δεν θα δυσκολέψουν καθόλου τον μοντελιστή, τόσο στο θέμα της επιλογής των χρωμάτων (μπορείτε άνετα να αυτοσχεδιάσετε!), όσο και της διαδικασίας του βαψίματος. Ειδικά για τη μεγάλη φιγούρα θα σας προτείναμε και τη χρήση ενός καλού αερογράφου (ικανού για λεπτή δέσμη) για το δέρμα, αλλά και όλη τη φιγούρα. Είναι μια ιδανική ευκαιρία για πειραματισμό και ένα φίνο αποτέλεσμα που να μην εξαρτάται από το πινέλο. Φυσικά οι εραστές των κλασικών λαδιών δεν αλλάζουν τεχνικές ή συνήθειες.

Συνιστώνται ανεπιφύλακτα!

Θα τις βρείτε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ, μαζί με πληροφορίες τιμών και τρόπους αποστολής (η οποία είναι ταχύτατη).

 

 

ANDREA MiniaturesANDREA MiniaturesANDREA MiniaturesANDREA MiniaturesANDREA MiniaturesANDREA MiniaturesANDREA MiniaturesANDREA MiniaturesANDREA MiniaturesANDREA MiniaturesANDREA Miniatures