Hobby rivet maker της Trumpeter

Hobby rivet maker της Trumpeter

H κινεζική εταιρία Trumpeter είναι περισσότερο γνωστή για τα κιτ της, έχει όμως στη γκάμα της και μερικά αρκετά χρήσιμα και σχετικά οικονομικά εργαλεία.  Ένα εξ’ αυτών είναι το hobby rivet maker, που είναι κατασκευασμένο να χαράσσει πριτσίνια σε πλαστικές επιφάνειες.

Το εργαλείο αυτό αποτελείται από μια πλαστική λαβή και τέσσερις (4) μεταλλικούς λεπτούς οδοντωτούς δίσκους, με διαφορετική οδόντωση ο καθένας, ώστε να πετυχαίνουμε κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα, ανάλογα με την κλίμακα και το θέμα μας. Η εναλλαγή μεταξύ των δίσκων είναι εύκολη, μέσω μιας λαβής απελευθέρωσης, ενώ υπάρχει και πλαστικό συρταρωτό κάλυμμα που προστατεύει το εκτεθειμένο τμήμα του δίσκου όταν αυτός δεν χρησιμοποιείται.

Στη δοκιμή που κάναμε σε ένα κάθετο σταθερό από τα περισσεύματα απέδωσε πολύ καλά, με τα πριτσίνια να χαράσσονται ομοιόμορφα και εύκολα σε ευθεία με τη βοήθεια ενός λεπτού μεταλλικού χάρακα. Μετά τη χάραξη ίσως χρειαστεί ένα ελαφρύ πέρασμα με ψιλό ντουκόχαρτο, ειδικά για τον δίσκο ‘’D’’ που πετυχαίνει το μεγαλύτερο μέγεθος πριτσινιού.

Στα μειονεκτήματά του θα λέγαμε πως είναι η πλαστική κατασκευή της λαβής που δεν εγγυάται τη διάρκειά του στο χρόνο, καθώς επίσης και το μεγάλο μέγεθος των δίσκων που δεν επιτρέπει τη χάραξη σε δυσπρόσιτα σημεία, όπως πχ. κοντά στην ένωση ατράκτου-πτερύγων.

Αν αναλογιστούμε τη χαμηλή τιμή του (περί τα 6 ευρώ) είναι μια καλή επένδυση, που θα μας λύσει τα χέρια ειδικά σε σχέση με τις παλαιότερες μεθόδους χάραξης πριτσινιών, που γινόταν ένα-ένα με μια βελόνα στη λαβή του κόφτη!

Hobby rivet maker της TrumpeterHobby rivet maker της TrumpeterHobby rivet maker της TrumpeterHobby rivet maker της TrumpeterHobby rivet maker της TrumpeterHobby rivet maker της Trumpeter