MIG WW II USA COCKPITS

MIG WW II USA COCKPITS

Ο Mig Jimenez και η εταιρία με το όνομά του, φροντίζουν να μας κάνουν την ζωή απλούστερη και ταυτόχρονα το επιθυμητό αποτέλεσμα, το μοντέλο μας, να δείχνει όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό. Πρόσφατα η Μig κυκλοφόρησε ένα σετ που αποτελείται από τα: Α.MIG 220 Zinc Chromate Green, A.MIG 1005 Dark Βrown Wash for green vehicles και A.MIG 1203 Streaking grime. Από αυτά το πρώτο είναι ακρυλικό χρώμα και τα υπόλοιπα enamel. Το σετ αυτό προορίζεται για σχεδόν όλα τα αμερικανικά αεροπλάνα, λίγο πριν και κατά την διάρκεια του Β’ Π.Π., δεδομένου ότι το Zinc Chromate Green (FS34151) είναι το βασικό χρώμα των κόκπιτ, από βομβαρδιστικά της USAAF Β-17, Β-25, B-24, Β-26, καταδιωκτικά  Ρ-51, Ρ-38, Ρ-40, P-47, αεροσκάφη του US Navy Hellcat, Corsair, Avenger, Dauntless, Helldiver, κλπ,  και ακόμα στα πρώτα χρόνια των early jets, όπως F-84, F-101 κ.α.

Το ακρυλικό Zinc chromate green έχει πολύ καλή τονικότητα και συμπεριφορά, είτε το βάψουμε με πινέλο, είτε με τον αερογράφο. Ακόμα και για τον δεύτερο πρακτικά δεν χρειάζεται αραίωμα. Σε περίτωση που για κάποιο λόγο χρειαστείτε διαλυτικό μπορούν να χρησιμοποιηθούν  τα κλασικά, όπως απιονισμένο νερό ή  Άζαξ τζαμιών. Καλύτερο όμως αποδείχτηκε το διαλυτικό Νο. 110 της Μr. Hobby, μόνο του ή σε συνδυασμό με κάποιο επιβραδυντικό στεγνώματος (Leveling Thinner ή Retarder). Στεγνώνει σχετικά γρήγορα, αλλά είναι καλύτερα να το αφήσετε να σκληρύνει μερικές ώρες ή και μια μέρα προκειμένου να επέμβετε στην επιφάνειά του για λόγους ασφαλείας. 

Το wash και το streaking πριν βαφτούν χρειάζονται απαραιτήτως βερνίκι για να προστατευτεί το βασικό χρώμα-χρώματα. Στις δοκιμές που κάναμε ψεκάστηκε παρκετίνη, η οποία όταν στέγνωσε προσέφερε ικανοποιητική προστασία. Το wash μετά την εφαρμογή του στις γραμμώσεις, αφέθηκε να στεγνώσει για 10 περίπου λεπτά και εν συνεχεία σκουπίστηκε με χαρτοπετσέτα. Γενικά πρόκειται για ένα εύκολο στη εφαρμογή του σετ που αποδίδει ρεαλιστικά το βάψιμο και το weathering για το οποίο προορίζεται. 

Συμπερασματικά έχουμε ένα πολύ χρήσιμο σετ για τα κόκπιτ αμερικανικών αεροσκαφών Β΄ΠΠ που θα σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη και τα μοντέλα σας ακόμα πιο ρεαλιστικά. Συνιστάται!

Γιάννης Ασημάκος

(Το σετ, μαζί με όλη την ποικιλία χρωμάτων και βελτιωτικών του Mig, θα το βρείτε στο κατάστημα “Arti Passatempo” στο Μαρούσι, Θέμιδος 1, τηλ. 2106123580)

https://www.facebook.com/Arti-Passatempo-230699687090761/

MIG WW II USA COCKPITSMIG WW II USA COCKPITSMIG WW II USA COCKPITSMIG WW II USA COCKPITSMIG WW II USA COCKPITSMIG WW II USA COCKPITSMIG WW II USA COCKPITSMIG WW II USA COCKPITSMIG WW II USA COCKPITSMIG WW II USA COCKPITS