PANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion Press

PANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion Press

Το 2014 ήταν μια επετειακή χρονιά, καθώς συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Φυσικά οι εταιρίες μοντέλων αξιοποίησαν την επέτειο παρουσιάζοντας πολλά νέα κιτ, η κυκλοφορία των οποίων συνεχίζεται αμείωτη. Από αρματικής πλευράς λοιπόν, εταιρίες όπως οι Tamiya, Meng, Gaso.line, Tauro, Τakom, Hobby Boss και άλλες έβγαλαν μικρά αριστουργήματα.

Η ισπανική εκδοτική εταιρία Accion Press και το περιοδικό PANZER ACES συγκέντρωσαν σε ένα τόμο (που κυκλοφόρησε φέτος, το καλοκαίρι του 2015) μια σπέσιαλ παρουσίαση τριών κατασκευών στην 1/35, μία walkaround φωτογραφική έκθεση του πραγματικού ενός εξ’αυτών και μία κατασκευή στην κλίμακα 1/48.

Η πρώτη κατασκευή είναι το εντυπωσιακό γερμανικό Α7V Sturmpanzerwagen (1918), βασισμένο στο κιτ της Tauro Models στην 1/35 (αν και στην πορεία βγαίνει πιο κοντά στην 1/32!). Σε 22 σελίδες ο αρθρογράφος μεταμορφώνει κυριολεκτικά το κιτ με τη βοήθεια φύλλου πλαστικού και καταλήγει σε ένα εντυπωσιακό διόραμα με την προσθήκη μιας φιγούρας. Το άρθρο συνοδεύεται από σελίδες με πατρόν υπό κλίμακα για να κόψετε τα φύλλα πλαστικού με τη μέγιστη ευκολία. Το χρωματολόγιο είναι υπέρ - αναλυτικό με προτάσεις από Tamiya, Vallejo και λάδια.

Aκολουθεί το γαλλικό Saint Chamond της Takom στην 1/35, ίσως η πιο εντυπωσιακή κατασκευή, με μεγάλο μήκος, περίπλοκο καμουφλάζ και το μπροστινό πυροβόλο με τις προηγμένες ερπύστριες να θυμίζει μεταγενέστερες, προχωρημένες αρματικές σχεδιάσεις. Στις 18 σελίδες του άρθρου περιλαμβάνεται και ένα εκτεταμένο φωτογραφικό walkaround που γλυτώνει το μοντελιστή από αρκετό ψάξιμο στη βιβλιογραφία.

Ακολουθεί το κλασικό βρετανικό Μk.IV Male Tank, από το πολύ καλό κιτ της Tamiya, πάντα στην 1/35 και πάντα με διοραματική κατάληξη, σε ένα ομολογουμένως πολύ ρεαλιστικό αποτέλεσμα, με φθορές που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό μοντελιστή, αναλύοντας όλα τα απαραίτητα βήματα και με ευκολία χρήσης των τεχνικών.

Η τελευταία παρουσίαση αφορά ένα γαλλικό κομψότατο CA1 Schneider από το κιτ της Gaso.Line στην 1/48, που θα εκτιμηθεί δεόντως από τους φίλους της μεσαίας κλίμακας. Και εδώ έχουμε μια πολύ ρεαλιστική διοραματική κατασκευή με την προσθήκη φιγούρας.

Συνολικά, σε 66 σελίδες το σπέσιαλ τεύχος PANZER ACES για τα άρματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου θα σας ανοίξει την όρεξη για κάτι διαφορετικό. Το σίγουρο είναι ότι, αν ακολουθήσετε τις προτάσεις των Ισπανών συναδέλφων, θα προσθέσετε στη συλλογή σας μερικά πολύ πρωτότυπα και πολύχρωμα μοντέλα από αυτά που δεν φτιάχνετε συνήθως!

Συνιστάται ανεπιφύλακτα!

Θα το βρείτε ακολουθώντας το πιο κάτω link:

http://www.euromodelismo.com/shop1/en/panzer-aces-spanish/578-panzer-aces-49-spanish.html

 

PANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion PressPANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion PressPANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion PressPANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion PressPANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion PressPANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion PressPANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion PressPANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion PressPANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion PressPANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion PressPANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion PressPANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion PressPANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion PressPANZER ACES, Armour Modelling Magazine No.49 (Special WW1 Issue), Εuromodelismo/Accion Press