PANZER ACES No.50 (Accion Press)

PANZER ACES No.50 (Accion Press)

Το μοντελιστικό περιοδικό-Bookazine “Panzer Aces” (της ισπανικής Accion Press) στο τελευταίο τεύχος (Νο. 50) στην αγγλική του έκδοση, είναι γεμάτο από όμορφα και ενδιαφέροντα θέματα:

  • Διόραμα στη Γαλλία του Μαϊου 1940, με τρία οχήματα στην 1/35 (Renault UE, Hotchkiss H38 & Opel Olympia Cabriolet από εταιρίες Tamiya, Azimut, Bronco, Voyager)
  • Sherman IC Hybrid (M4 comp.hull 17pdr. Gun Firefly), Canadian Div., Ηοlland 1945. Mια εντυπωσιακή μετασκευή, βασισμένη στο κιτ της Italeri 1/35, με πολλά φορτώματα & αξεσουάρ (φούλ έξτρα θωράκιση με ερπύστριες από Churchill!). Eνα από τα πλέον εντυπωσιακά Sherman που έδρασαν προς το τέλος του Β’ ΠΠ.
  • Διόραμα με σοβιετικό JS2 και Flak 37 στις όχθες του ποταμού Oder τον Απρίλιο του 1945 (κιτ Dragon και πολύ…φαντασία & ευρηματικότητα!) στην 1/35.
  • Μοντελιστικές τεχνικές για βάψιμο τρίχρωμων γερμανικών αρματικών καμουφλάζ και Acrylic Paint Melting Technique: Δύο τεχνικές βήμα προς βήμα με πολλές φωτό που αξίζουν προσεκτικής μελέτης!

Κάθε άρθρο περιέχει πολλές φωτογραφίες (βήμα πρός βήμα), οι οποίες συνοδεύονται από αναλυτικότατο και επεξηγηματικό κείμενο & λεζάντες.

Ολες οι φωτογραφίες είναι εξαιρετικά τυπωμένες και σε μεγάλο μέγεθος για να φαίνονται καθαρά οι τεχνικές και ο τρόπος που εφαρμόστηκαν στο μοντέλο.

Σε ορισμένα θέματα οι φωτογραφίες του μοντέλου πιάνουν όλο το σαλόνι (δισέλιδες) για να μπορεί να δεί ο μοντελιστής ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια ή τεχνική.

Με 65 σελίδες (στην τιμή των 11€) σίγουρα το τεύχος είναι γεμάτο από ποιοτικά φτιαγμένα μοντέλα και εξαιρετικές ιδέες.

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι η ποιότητα εκτύπωσης του εντύπου είναι ανώτερη από πολλά ακριβότερα βιβλία, το χαρτί εξίσου ποιοτικό και βαρύ και η βιβλιοδεσία ραφτή για να αντέχει στο χρόνο. Σίγουρα μια έκδοση που εντάσσεται περισσότερο μεταξύ Bookazine & βιβλίου…

Συνιστάται ανεπιφύλακτα!

http://www.euromodelismo.com/shop1/en/panzer-aces-english/611-panzer-aces-50-english.html

 

PANZER ACES No.50 (Accion Press)PANZER ACES No.50 (Accion Press)PANZER ACES No.50 (Accion Press)PANZER ACES No.50 (Accion Press)PANZER ACES No.50 (Accion Press)PANZER ACES No.50 (Accion Press)PANZER ACES No.50 (Accion Press)PANZER ACES No.50 (Accion Press)PANZER ACES No.50 (Accion Press)PANZER ACES No.50 (Accion Press)PANZER ACES No.50 (Accion Press)PANZER ACES No.50 (Accion Press)PANZER ACES No.50 (Accion Press)PANZER ACES No.50 (Accion Press)