SAAB VIGGEN 1/48 από την TARANGUS

H Tarangus είναι μια σχετικά νέα σουηδική εταιρία που το 2009 ξεκίνησε τη σχεδίαση και  από το 2012 την παραγωγή μοντέλων σουηδικών μαχητικών τζετ στις κλίμακες 1/72 και 1/48.

Το πρώτο της κιτ ήταν το Saab A32A Lansen στην 1/48 και αργότερα ακολούθησε η έκδοση J32Β. Και τα δύο αυτά κιτ είναι πλαστικά, limited run, με εξαιρετική λεπτομέρεια και…πανάκριβα, όπως άλλωστε κάθε γνήσιο σουηδικής προέλευσης προϊόν (με εξαίρεση τα ΙΚΕΑ ίσως?).

Σε αντιστάθμισμα προσφέρουν πολύ καλή λεπτομέρεια και σωστές διαστάσεις και σχήμα, μια και έχουν σχεδιαστεί από ανθρώπους που έχουν μελετήσει καλά το αντικείμενο.

Τώρα η Tarangus ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το κιτ του Saab JA37 Viggen στην 1/48, ενώ έχει στα σκαριά και το πρώτο 72άρι με τη μορφή του Saab J29A/B Tunnan (οι παλαιότεροι θα θυμούνται το κιτ της Matchbox). Το Viggen ήταν να κυκλοφορήσει νωρίτερα αλλά η εταιρία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά μεταλλικά καλούπια κι έτσι να ξεφύγει από την κατηγορία Limited Run (και τις υψηλές τιμές ίσως?)

Αν η τιμή του Viggen δεν πέσει από το (αναμενόμενο) επίπεδο των 70 - 80 ευρώ, τότε μάλλον θα δυσκολευτούμε να τα δούμε να εισάγονται σε μικρές αγορές -όπως η ελληνική- και μάλλον οι περισσότεροι θα αναζητήσουν το παλιό 48αρι κιτ της Esci ή της Airfix (ίδιο καλούπι)…

 

 

http://www.tarangus.se/