Tarangus και MPM ανακοινώνουν τo Saab 37 Viggen στην 1/48

Tarangus και MPM ανακοινώνουν τo Saab 37 Viggen στην 1/48

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους της 1/48 που ήθελαν ένα νέο και λεπτομερές κιτ του Saab Viggen. To δελτίο Τύπου της σουηδικής εταιρίας Tarangus με ημερομηνία 17/12/2013 αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το Viggen είναι ένα αεροσκάφος που έχει κάπως παραμεληθεί από την πλευρά των κατασκευαστών κιτ. Δεν έχει υπάρξει ένα νέο κιτ για τουλάχιστον 30 χρόνια», λέει ο Fredrik Zetterberg της εταιρίας Tarangus. (ΣΣ. Το μόνο που υπήρχε στην 1/48 ήταν το παλιό κιτ της Esci που είχε επανακυκλοφορήσει από την Αirfix πρίν αρκετά χρόνια.)
«Είχαμε σκεφτεί την πιθανή παραγωγή του Viggen, όταν μας πλησίασε η εταιρία Τarangus», λέει o Jiri Šilhánek, διευθύνων σύμβουλος της τσέχικης εταιρείας MPM. «Ήταν απλά μια χρυσή ευκαιρία για τις δύο εταιρείες.»
Η MPM είναι πολύ γνωστή σε όλο τον κόσμο, έχοντας παράγει πολλά κλασικά μοντέλα με συνεχώς βελτιωμένη ποιότητα για πολλά χρόνια. Η Tarangus είναι από  τις νεότερες εταιρείες που ειδικεύεται σε αεροσκάφη της σουηδικής πολεμικής αεροπορίας. Μαζί οι δύο εταιρίες έχουν αναπτύξει το νέο κιτ του Viggen στην 1/48.
Η Tarangus θα κυκλοφορήσει την πρώτη έκδοση, το μαχητικό JA 37, κατά τους πρώτους μήνες του 2014. Η MPM θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εκδόσεις που θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι του 2014. Το 2015 η Tarangus θα κυκλοφορήσει τις τελικές εκδόσεις.
Το κιτ έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας το ίδιο σύστημα CAD (Computer Aided Design) που χρησιμοποιείται από την Airbus και το αποτέλεσμα είναι η πολύ καλή εφαρμογή των κομματιών. Ο σχεδιασμός των επιμέρους κομματιών και η έξυπνη διάταξή τους πάνω στο καλούπι, εξασφαλίζουν ότι θα βγούν εύκολα όλες οι εκδόσεις του Viggen. Αυτό αφορά όλες τις διαφορές μεταξύ των εκδόσεων, όπως η μεγαλύτερη άτρακτος της έκδοσης JA 37 Viggen αλλά και η διαφορετική ράχη του διθέσιου SK 37.
"Είμαστε πολύ ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με την MPM για αυτό το κιτ. H Tarangus μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε τεχνολογία καλουπιών περιορισμένης παραγωγής, αλλά το Viggen άξιζε ένα ολομεταλλικό καλούπι», κατέληξε ο Fredrik Zetterberg.

Το κιτ αναμένεται να κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά κατά το Φεβρουάριο του 2014. Στο photo gallery μπορείτε να δείτε τα πλαίσια του κιτ από το πρώτο test shot. Φυσικά το τελικό κιτ θα έχει πολύ πιο βελτιωμένη εμφάνιση αλλά μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα από τώρα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ http://www.tarangus.se/ και εδώ https://www.facebook.com/tarangus

Tarangus και MPM ανακοινώνουν τo Saab 37 Viggen στην 1/48Tarangus και MPM ανακοινώνουν τo Saab 37 Viggen στην 1/48Tarangus και MPM ανακοινώνουν τo Saab 37 Viggen στην 1/48Tarangus και MPM ανακοινώνουν τo Saab 37 Viggen στην 1/48Tarangus και MPM ανακοινώνουν τo Saab 37 Viggen στην 1/48Tarangus και MPM ανακοινώνουν τo Saab 37 Viggen στην 1/48Tarangus και MPM ανακοινώνουν τo Saab 37 Viggen στην 1/48Tarangus και MPM ανακοινώνουν τo Saab 37 Viggen στην 1/48Tarangus και MPM ανακοινώνουν τo Saab 37 Viggen στην 1/48Tarangus και MPM ανακοινώνουν τo Saab 37 Viggen στην 1/48Tarangus και MPM ανακοινώνουν τo Saab 37 Viggen στην 1/48Tarangus και MPM ανακοινώνουν τo Saab 37 Viggen στην 1/48