Italeri

Hawker Typhoon Mk.Ib Late, Italeri 1/48

To Typhoon της Hawker σχεδιάστηκε αρχικά σαν ένα καταδιωκτικό μέσου και μεγάλου ύψους, που θα αντικαθιστούσε το Hurricane στο συγκεκριμένο ρόλο. Όμως λόγω διαφόρων σχεδιαστικών προβλημάτων δεν μπόρεσε ποτέ να ανταπεξέλθει σε αυτά τα καθήκοντα, αλλά λόγω της ικανότητάς του να αναχαιτίζει τα FW-190 σε χαμηλά υψη, γρήγορα καθιερώθηκε σαν καταδιωκτικό χαμηλού ύψους.  Αργότερα εξοπλίστηκε με βόμβες και ρουκέτες, και έγινε ένα από τα πιο πετυχημένα αεροσκάφη για επιθέσεις σε στόχους στο έδαφος στον Β’ΠΠ, με τεράστια συμβολή στην επιχείρηση Overlord με τη συμμαχική απόβαση στη Νορμανδία.

Hawker Typhoon Mk.Ib Late, Italeri 1/48

TBF-1C Avenger, USS Natoma Bay 1944, Italeri 1/48

Όπως έχει ήδη αναφερθεί στην παρουσίασή του, το κιτ του Avenger της Italeri αποτελεί επανέκδοση του αντίστοιχου της Accurate Miniatures, με εξαιρετική λεπτομέρεια, εφαρμογή και γενική εμφάνιση, που με τη χαμηλή τιμή του μπορεί να ανταγωνιστεί άνετα τo νεότερo κιτ της Hobbyboss, που έχει σαν κυριότερο πλεονέκτημά του τις αναδιπλούμενες πτέρυγες.

TBF-1C Avenger, USS Natoma Bay 1944, Italeri 1/48

General Dynamics F-111E Aardvark, Italeri 1/48

Το κιτ της ιταλικής εταιρίας αποτελεί επανέκδοση του αντίστοιχου της Academy που υπάρχει στην αγορά επί σειρά ετών. Το αρκετά μεγάλο κουτί με την όμορφη απεικόνιση στο εξωτερικό του περιέχει 5 πλαίσια σε γκρι πλαστικό και ένα σε διαφανές για την δυστυχώς μονοκόμματη καλύπτρα. Η λεπτομέρεια είναι σε γενικές γραμμές μέτρια, η γράμμωση όμως είναι όμορφα χαραγμένη και το σχήμα του πραγματικού αποδίδεται σωστά.

Κατασκευή

General Dynamics F-111E Aardvark, Italeri 1/48