Modelling. To περιοδικό μας στην διαδικτυακή εποχή...

Modelling. To περιοδικό μας στην διαδικτυακή εποχή...

Modelling No.55, Ιανουάριος 1996. Αρκετό ρωσικό αεροπορικό άρωμα και το Wright Flyer στην 1/39 κλίμακα για την ακρίβεια. Στο τέλος του κειμένου, πιο κάτω, μπορείτε να δείτε και τα 121 εξώφυλλα (1989 - 2001)

 

Το πρώτο τεύχος του «Modelling» κυκλοφόρησε, σαν διμηνιαίο περιοδικό, τον Απρίλιο του 1989 μέσω Κεντρικού Πρακτορείου σε όλη την Ελλάδα, πουλώντας 10.000 αντίτυπα, αριθμό ρεκόρ για μια τόσο εξειδικευμένη έκδοση και μάλιστα σε μια εποχή με πολύ ανταγωνιστικό ειδικό Τύπο. Από το Δεκέμβριο του 1991 και μετά το περιοδικό κυκλοφορούσε κάθε μήνα, καλύπτοντας όλο το φάσμα του Μοντελισμού.

Στην 12χρονη διαδρομή του το «Μοdelling» “γέννησε” πολλές άλλες εξτρά ή και περιοδικές εκδόσεις, όπως: «Μοντελιστικές Τεχνικές 1 & 2», «Βest of Modelling», ετήσιοι «Οδηγοί Αγοράς», «Μαχητικά Αεροσκάφη Πολεμικής Αεροπορίας», Αφίσες, ημερολόγια, βιβλία όπως το «F-4 Phantom», το περιοδικό «RAD» για τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα και το περιοδικό «Πασπαρτού» για παιδιά ηλικίας 7-14 ετών. Στις 8.500 σελίδες του έχουν καλυφθεί πάρα πολλά θέματα, όχι μόνο μοντελιστικά, αλλά και μακροσκελή ρεπορτάζ για όλα τα αεροσκάφη και τα καμουφλάζ της Πολεμικής Αεροπορίας, επισκέψεις σε αεροπλανοφόρα, ιστορικά αφιερώματα και καλύψεις μεγάλων Air Shows & εκθέσεων στο Εξωτερικό.

Κυκλοφοριακά, αλλά και από πλευράς αναγνωσιμότητας, ήταν το πιο πετυχημένο από όλα τα μοντελιστικά περιοδικά που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Πρακτορείου Διανομής, αλλά και από στοιχεία του συνόλου των μοντελιστικών καταστημάτων & εισαγωγέων που διαφημίζονταν σταθερά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τεύχος.

Το καλοκαίρι του 2001, μετά από 121 τεύχη διεκόπη ή έκδοσή του. Η σημερινή εποχή της ραγδαίας εξέλιξης της ψηφιακής τεχνολογίας στον τομέα της ενημέρωσης δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλη για να αναβιώσουμε την προσπάθειά μας.

Το Modellingnews.gr είναι η φυσική συνέχεια του «Μοdelling» στην οθόνη του υπολογιστή σας. Το 2021, μετά από 5+ χρόνια στο διαδίκτυο, φτάσαμε να φιλοξενούμε πάνω από 600 (εξακόσια) άρθρα, κατασκευαστικά, τεχνικές, κριτικές, κλπ. Για σύγκριση τα 121 τυπωμένα τεύχη του Modelling δεν περιέχουν πάνω από 500 κατασκευαστικά στη 12χρονη ιστορία του περιοδικού! Σημεία των καιρών! Στην "Αναζήτηση" πάνω δεξιά στην Αρχική Σελίδα μπορείτε να βρείτε πολλά θέματα και ακόμα πιο εύκολα αν στο Google πληκτρολογήσετε τη λέξη-κλειδί που σας ενδιαφέρει (πχ. F-16 ) και δίπλα της γράψετε modellingnews.gr. Καλές αναζητήσεις και καλό διάβασμα!