F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48

F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48
Κατηγορίες : 
Κλίμακα: 
Εταιρία: 

Για το F-16 μάλλον είναι περιττό να γραφτεί το οτιδήποτε. Όντας σε υπηρεσία με την Πολεμική μας Αεροπορία για σχεδόν 25 χρόνια είναι αναμφισβήτητα γνωστό σε όλους. Έχουν κατασκευαστεί συνολικά πάνω από 4500 αεροσκάφη του τύπου, υπηρετώντας με περισσότερες από 25 αεροπορίες ανά τον κόσμο. Η Αεροπορία του Ισραήλ, αεροσκάφος της οποίας αφορά η κατασκευή μας, παρέλαβε συνολικά 362 F-16 διαφόρων εκδόσεων, εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά Ισραηλινής κατασκευής. Έχουν χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα σε επειχειρήσεις, έχοντας σημειώσει 47 καταρρίψεις, ενώ βομβάρδισαν και τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Ιράκ.

Το κιτ

Το κιτ της Hasegawa στην 1/48 μπορεί να χαρακτηριστεί ως κλασικό πλέον, αφού κυκλοφορεί επί σειρά ετών και στην ελληνική αγορά. Διαθέτει αρκετά καλή λεπτομέρεια, όμορφη χαραγμένη γράμμωση και καλή εφαρμογή, αν και προκύπτουν και κάποια ‘’σκαλοπάτια’’ σε μερικά σημέια. Η έκδοση της κατασκευής μας περιέχει όλα τα απαραίτητα κομμάτια και σήματα για την κατασκευή ενός F-16A της Αεροπορίας του Ισραήλ. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης η ρητινένια εξαγωγή της Aires, το σετ της Eduard  από τη σειρά Zoom, κάθισμα της Quickboost και μεταλλικός σωλήνας πιτότ από τη Master.

Κατασκευή

Ξεκινήσαμε από το πιλοτήριο, όπου τοποθετήθηκαν τα φωτοχαραγμένα κομμάτια από το σετ της Eduard, ενώ οι ράγες εκτόξευσης του καθίσματος φτιάχτηκαν με μήκη πλαστικού, μιας και του κιτ ήταν πολύ μικρές ώστε να ταιριάξουν. Επίσης το στικ του χειριστή αλλάχθηκε με ένα από το κιτ της Kinetik που υπήρχε στα περισσεύματα, μιας και είχε καλύτερη λεπτομέρεια. Ο χώρος βάφτηκε με το γκρι H306 της Gunze, και αναδείχθηκαν οι λεπτομέρειες με wash.

Η υπόλοιπη κατασκευή κύλισε σχετικά ομαλά, οπότε σύντομα ήμασταν έτοιμοι για το βάψιμο.

Βάψιμο

Η παραλλαγή των Ισραηλινών F-16 είναι μαζί με τη δική μας Ghost άπό τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές που έχουν ‘’φορέσει’’ τα αεροσκάφη του τύπου. Αφού το κιτ μασκαρίστηκε προσεκτικά όπου έπρεπε (καλύπτρα, φωλιές συστήματος προσγείωσης) βάφτηκαν αρχικά οι κάτω επιφάνειες με το Η308 της Gunze. Στις πάνω επιφάνειες χρησιμοποιήθηκαν τα Η310, Η312 (ξανοιγμένο με το λευηό Η2) και Η313. Το βάψιμο έγινε με αερογράφο, ενώ η σκληρή διαχωριστική γραμμή μεταξύ των χρωμάτων επετεύχθη με τη χρήση Blue Tac.

Ακολούθησε ένα πέρασμα με γυαλιστερό βερνίκι της Microscale που προετοίμασε τις επιφάνειες για τα σήματα, που είναι αρκετά χοντρά και μας ταλαιπώρησαν μέχρι να εφαρμόσουν σωστά. Χρειάστηκε να περαστούν με ζεστό νερό για να μαλακώσουν, και στη συνέχεια περάστηκαν με τα υγρά της Microscale ώστε να ακολουθήσουν όλες τις λεπτομέρειες.  Άλλο ένα χέρι βερνίκι τα σφράγισε, για να ακολουθήσει ο τονισμός των γραμμώσεων που έγινε με wash μαύρου χρώματος. Το τελικό φινίρισμα δόθηκε με το ματ βερνίκι της Microscale, , και με την τοποθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών, το μοντέλο έτοιμο πλέον, τοποθετήθηκε σε μια βάση απομίμησης πίστας αεοδρομίου, και στη συνέχεια στη βιτρίνα, όπου θα τραβάει σίγουρα τα βλέμματα με την εντυπωσιακή και ασυνήθιστη παραλλαγή του!

 

F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48F-16A Fighting Falcon 'Israeli Air Force', Hasegawa 1/48

Δείτε ακόμα ...

Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές