Albatros DV, Eduard 1/48 Profipack

Albatros DV, Eduard 1/48 Profipack

Το Albatros DV χρησιμοποιήθηκε από την αεροπορία της Γερμανίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρωτοπέταξε το 1917, και κατασκευάστηκαν περί τις 900 μονάδες του τύπου πριν την αντικατάστασή του από το Albatros DVa.

Το κιτ της τσεχικής εταιρείας, ανήκει στη σειρά Profipack, δηλαδή έρχεται ‘’ενισχυμένο’’ με 2 καρτέλες φωτοχαραγμένων κομματιών, από τις οποίες η μία έγχρωμη, πολλές επιλογές στα σήματα, και πολυτελές έγχρωμο φυλλάδιο οδηγιών. Ανοίγοντας το κουτί με το όμορφο εξώφυλλο και τα ενισχυμένα τοιχώματα, συναντάμε 2 πλαίσια σε γκρι-μπεζ χρώμα συσκευασμένα μαζί σε επανακλειόμενη σακούλα, 2 πλαίσια από φωτοχαραγμένο ατσάλι προσεκτικά συσκευασμένα σε μεμβράνη με χαρτόνι για να μην τσακίζουν, μια καρτέλα χαλκομανιών με όλα τα απαραίτητα για 5 διαφορετικά αεροπλάνα, καθώς επίσης και μια καρτέλα με μάσκες για το βάψιμο λεπτομερειών.

Το πιλοτήριο κρίνεται υπερπλήρες, με πληθώρα φωτοχαραγμένων για τα όργανα, τις ζώνες και τους διακόπτες στα πλαινά του, ενώ υπάρχει και η επιλογή χρήσης απλών πλαστικών κομματιών για όσους δεν τα καταφέρνουν με τα μικροσκοπικά μεταλλικά κομμάτια. Ο κινητήρας δίνεται κι αυτός με καλή λεπτομέρεια, το μεγαλύτερο μέρος του όμως κρύβεται στο εσωτερικό της ατράκτου, η εξάτμιση όμως δίνεται συμπαγής και θα χρειαστεί τρύπημα στην άκρη της. Συνέχεια στο εσωτερικό του μοντέλου με τα 2 πολυβόλα, το κυκλικό κομμάτι των οποίων δίνεται σε φωτοχαραγμένο κομμάτι με εξαιρετική αληθοφάνεια. Στο εξωτερικό της ατράκτου και στις επιφάνειες των πτερύγων τοποθετούνται αρκετά φωτοχαραγμένα κομμάτια αυξάνοντας και στα σημεία αυτά κατακόρυφα την αληθοφάνεια.

Οι χαλκομανίες του κιτ είναι αρκετά λεπτές και καλοτυπωμένες, με επιλογές για 5 διαφορετικά αεροπλάνα όπως προαναφέραμε, εκ των οποίων τα 3 με άβαφη ξύλινη άτρακτο, ένα με πράσινη-γκρι παραλλαγή και ένα με εντυπωσιακό βάψιμο, σε ασημί-κόκκινο και πράσινο χρώμα.

Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό κιτ, ιδανικό και για αρχάριους στο χώρο των διπλάνων, με πληθώρα λεπτομέρειας και εξαιρετική γενική εμφάνιση.

Albatros DV, Eduard 1/48 ProfipackAlbatros DV, Eduard 1/48 ProfipackAlbatros DV, Eduard 1/48 ProfipackAlbatros DV, Eduard 1/48 ProfipackAlbatros DV, Eduard 1/48 ProfipackAlbatros DV, Eduard 1/48 ProfipackAlbatros DV, Eduard 1/48 ProfipackAlbatros DV, Eduard 1/48 ProfipackAlbatros DV, Eduard 1/48 Profipack
Κατηγορία: