Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72

Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72
Κλίμακα: 
Εταιρία: 
Φωτογραφίες: 

Το Bristol Blenheim, το γνωστό δικινητήριο αεροσκάφος της RAF, χρησιμοποιήθηκε κατά τα δύο πρώτα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κυρίως ως ελαφρύ βομβαρδιστικό, αλλά και ως καταδιωκτικό μακράς ακτίνας δράσης (ημέρα και νύχτα), εναντίον βομβαρδιστικών της Luftwaffe πάνω από τη Μάγχη και τις ακτές της νότιας Αγγλίας. Μάλιστα ήταν ένα από τα πρώτα αεροσκάφη του Πολέμου που εφοδιάστηκε με ραντάρ. Χρήστης του συγκεκριμένου τύπου υπήρξε και η Ελλάδα (βομβαρδιστική έκδοση). Στην παρούσα κατασκευή θα αναπαραστήσουμε την μαχητική έκδοση του Blenheim (Mk.IVF), από τη σχετικά νέα κυκλοφορία της Airfix, αν και όπως θα δούμε από τα κομμάτια που δίνει μπορούμε να φτιάξουμε και το βομβαρδιστικό. Κριτική του κιτ μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το κιτ της Airfix (κωδικός Α04017) είναι νέο καλούπι με χαραγμένη γράμμωση, όμορφη λεπτομέρεια στο πιλοτήριο, πολύ καλή εφαρμογή και πλήθος κομματιών για όλες τις εκδόσεις. Ξεκινήσαμε από το cockpit, στο οποίo προστέθηκαν ζώνες στα καθίσματα. Η έκδοση που αναπαραστήσαμε φέρει ένα πολυβόλο στο ρύγχος, οπότε ανοίχθηκε προσεκτικά μια μικρή τρύπα στο αλεξηνέμιο για να βγαίνει η κάννη του πολυβόλου, Η συναρμολόγηση προχώρησε γρήγορα με τη χρήση του στόκου να περιορίζεται σε ελάχιστα σημεία. Προχωρώντας στο βάψιμο ξεκινήσαμε με το Αzure Βlue της ModelMaster στις κάτω επιφάνειες. Με το βασικό χρώμα και λίγο λευκό έγιναν κάποια ελαφρά ξανοίγματα και στη συνέχεια μασκάραμε εντελώς τις βαμμένες κάτω επιφάνειες. Επόμενο χρώμα ήταν το mid stone επίσης της Model Master και τέλος το dark earth της Gunze. Ξεκινώντας ένα μέρος του weathering κάναμε «στεγνό πινέλο» με χρωματικές αποχρώσεις κοντινές σε αυτές τις παραλλαγής με ακρυλικά Lifecolor. Ακολούθησαν δυο χέρια παρκετίνη για βερνίκι και ξεκίνησε η τοποθέτηση των σημάτων, τα οποία προέρχονται από καρτέλα της Xtradecals. Σε συνέχεια του weathering ανέλαβαν ρόλο τα λάδια ζωγραφικής, δένοντας με αυτό τον τρόπο τα χρώματα μεταξύ τους, σαν φίλτρο, και τονίζοντας παράλληλα κάποιες γραμμώσεις του μοντέλου. Με λάδια έγινε και η διαδικασία των φθορών, ενώ ακολούθησε chipping με μεταλλικό Humbrol και πινελάκι σε σημεία που πατάει το πλήρωμα. Μετά το τελικό matt βερνίκι, με τη χρήση ενός παλιού πινέλου σκονίστηκαν οι τροχοί, οι ρίζες στις πτέρυγες και με τη χρήση μαύρου παστέλ έγιναν οι καπνιές στις εξαγωγές.

Συνολικά μια ευχάριστη αλλά και πολύ ρεαλιστική κατασκευή που αξίζει να προσθέσετε στη συλλογή σας. Το κιτ της Airfix δεν έχει καμμία σχέση με το παλιό και περιέχει άφθονη λεπτομέρεια σε όλα τα σημεία.

https://www.pla.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1/%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB-and-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1/%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%80-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CE%B1%CE%B5%CF%81-1-72/bristol-blenheim-mk-iv-1-72-4764.html

Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72Bristol Blenheim Mk. IVF, Airfix 1/72

Δείτε ακόμα ...

Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές