F-4J Phantom ''VF-84 Jolly Rogers'', Academy 1/48

F-4J Phantom ''VF-84 Jolly Rogers'', Academy 1/48
Κατηγορίες : 
Κλίμακα: 
Εταιρία: 
Φωτογραφίες: 

Για την Ιστορία του F-4 Phantom της McDonnell Douglas είναι μάλλον περιττό να γράψουμε το οτιδήποτε! Είναι ένα από τα πιο θρυλικά και πετυχημένα αεροπλάνα όλων των εποχών, κατασκευάστηκαν πάνω από 5000 αεροπλάνα του τύπου, εξοπλίζοντας πάνω από 10 αεροπορίες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων βέβαια και την δική μας.

Το κιτ της Academy στην 1/48

Η έκδοση της κατασκευής μας είναι η F-4J, στα χρώματα της VF-84 "Jolly Rogers", από τα πιο χαρακτηριστικά και όμορφα, μεταξύ των δεκάδων Μοιρών του Ναυτικού των ΗΠΑ. Το κιτ είναι το σχετικά νέο της Academy, που αποτελεί σαφή βελτίωση έναντι στο παλαιότερο της Hasegawa, έχοντας φίνα χαραγμένη γράμμωση, μονοκόμματη άτρακτο, και πληθώρα λεπτομέρειας. Θέλοντας όμως να πάμε ένα βήμα πιο πέρα, προμηθευτήκαμε τα βελτιωτικά σετ της Aires για το κόκπιτ και τις φωλιές του συστήματος προσγείωσης, καθώς και τις εξαγωγές της Wolfpack. Τα σήματα έρχονται άψογα τυπωμένα και με εξαιρετικό πάχος από την Cartograf, ενώ οι οδηγίες είναι σαφέστατες, με ξεχωριστό έγχρωμο φυλλάδιο για τις οδηγίες βαψίματος.

Κατασκευή

Η κατασκευή ξεκίνησε από το κόκπιτ, όπου το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η προσαρμογή των ρητινών. Απαιτήθηκε πολύωρο τρίψιμο τόσο στα κομμάτια της Aires όσο και του κιτ για να ταιριάξουν,η λεπτομέρεια όμως ανταμείβει και με το παραπάνω! Σειρά είχαν οι εισαγωγές που δίνονται με αρκετό βάθος και με τα πτερύγια του κινητήρα στο τέλος. Έγιναν κάποιες προσθήκες στο σημείο αυτό, ενώ οι γραμμές στις ενώσεις εξαφανίστηκαν με προσεκτικό στοκάρισμα. Προσοχή πρέπει να δωθεί στο σημείο ένωσης ανάμεσα στις εισαγωγές στο κάτω μέρος, ενώ άλλα προβλήματα εφαρμογής δεν προέκυψαν. Οι εξαγωγές εν αντιθέσει με το κόκπιτ ταίριαξαν χωρίς να χρειαστεί κάποια παρέμβαση, ενώ επιλέξαμε να φορτώσουμε αρκετά το μοντέλο με 4 Sparrow, 4 Sidewinder, 6 βόμβες Mk.82 και 3 δεξαμενές καυσίμου!

Βάψιμο

Η παραλλαγή είναι η κλασσική της περιόδου Gull Gray-White. Για το λευκό χρησιμοποιήσαμε το αντίστοιχο από τη σειρά Mr.Color της Gunze, ενώ για το βασικό γκρι το 129 της Humbrol. Στη συνέχεια έγιναν μπαλώματα με ξανοιγμένο χρώμα αλλά και επιδιορθώσεις με το βασικό για να δώσουμε μια ταλαιπωρημένη και μάχιμη όψη. Οι φθορές συνεχίστηκαν μετά τα σήματα και τα βερνίκια, με το καθιερωμένο wash γκρι χρώματος και αρκετές διαρροές στο κάτω μέρος. Τα μεταλλικά μέρη της ατράκτου βάφτηκαν με διάφορες αποχρώσεις της Alclad και παλαιώθηκαν με smoke. Το τελικό φινίρισμα έγινε με ματ βερνίκι από την Talens, και ακολούθησε η τοποθέτηση των πολλών επιμέρους λεπτομερειών που είχαμε ετοιμάσει στα νεκρά διαστήματα της κατασκευής. Το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα ανταμοίβει για τους δύο και πλέον μήνες που απαιτήθηκαν για την ολοκλήρωση του μοντέλου, και είναι το πιο εντυπωσιακό από τα υπόλοιπα του Ναυτικού της συλλογής μας, με τα υψηλής ορατότητας χρώματά του!

F-4J Phantom ''VF-84 Jolly Rogers'', Academy 1/48F-4J Phantom ''VF-84 Jolly Rogers'', Academy 1/48F-4J Phantom ''VF-84 Jolly Rogers'', Academy 1/48F-4J Phantom ''VF-84 Jolly Rogers'', Academy 1/48F-4J Phantom ''VF-84 Jolly Rogers'', Academy 1/48F-4J Phantom ''VF-84 Jolly Rogers'', Academy 1/48F-4J Phantom ''VF-84 Jolly Rogers'', Academy 1/48F-4J Phantom ''VF-84 Jolly Rogers'', Academy 1/48F-4J Phantom ''VF-84 Jolly Rogers'', Academy 1/48F-4J Phantom ''VF-84 Jolly Rogers'', Academy 1/48F-4J Phantom ''VF-84 Jolly Rogers'', Academy 1/48F-4J Phantom ''VF-84 Jolly Rogers'', Academy 1/48

Δείτε ακόμα ...

Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές