MiG-21R, Eduard 1/48, Profipack edition

MiG-21R, Eduard 1/48, Profipack edition
Κατηγορίες : 
Κλίμακα: 
Εταιρία: 
Φωτογραφίες: 

Το κιτ της Eduard βασίζεται στο MiG-21 που κυκλοφορεί η τσέχικη εταιρεία και με μερικές αλλαγές στα πλαίσια δίνει αρκετές εκδόσεις. Έτσι κι εδώ, υπάρχει ένα πλαίσιο με τα ατρακτιδια φωτογράφισης, τους διαφορετικούς πίνακες, ενώ κάποιες αλλαγές υπάρχουν και στα ακροπτερύγια. Η λεπτομέρεια είναι παντού πολύ καλή έως εξαιρετική, ενώ χάρις στα φωτοχαραγμένα κομμάτια της έκδοσης Profipack υπάρχει η δυνατότητα για μία ακόμα πιο λεπτομερή κατασκευή απευθείας από το κουτί! Στα θετικά πρέπει να σημειωθεί και η ύπαρξη έτοιμων μασκών για τα διάφανα μέρη καθώς και για τις διηλεκτρικές επιφάνειες που έχουν δύσκολο σχήμα. Μοναδικό ίσως μείον του κιτ η πολύ ρηχή γραμμωση, που κινδυνεύει με εξαφάνιση κάτω από τις στρώσεις χρώματος και βερνικιου. Εμείς επιλέξαμε να χαραξουμε ελαφρά όλες τις γραμμώσεις για σιγουριά.

Η κατασκευή ξεκίνησε από το κόκπιτ, το οποίο βάφτηκε με ανάμειξη σε αναλογία 1:1 των Η25 και Η46 της Gunze, για να ταιριάξει με το χρώμα των φωτοχαραγμένων. Ο πίνακας δίνεται σε μορφή “σάντουιτς”, δίνοντας έτσι βάθος στα όργανα, το τζάμι των οποίων αναπαραστήσαμε με μία σταγόνα διάφανου βερνικιού. Προσθήκες δεν χρειάστηκαν, μιας και όλα παρέχονται, ακόμα και οι ζώνες του καθίσματος. Στη συνέχεια καταπιαστήκαμε με τις φωλιές του συστήματος προσγείωσης, που βάφτηκαν με ενα τυχαίο ουδέτερο γκρί, μιας και δεν υπήρχε σταθερή απόχρωση και άλλαζε από παρτίδα σε παρτίδα κατασκευής, από γκρι μέχρι πράσινο! Η εξαγωγή βάφτηκε με ανοικτό πράσινο και συνδιασμό διαφόρων μεταλλικών αποχρώσεων, και “καπνίστηκε” εσωτερικά με μαύρο παστέλ. Η άτρακτος έκλεισε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως και τα φτερά, ενώ κάποια μικρα κενά έκλεισαν με εποξικό στόκο που δουλεύτηκε όσο ήταν νωπός με νερό, και μετά με κυανοακρυλική κόλλα για να πετύχουμε τέλειο αποτέλεσμα.

Για το βάψιμο της παραλλαγής επιλέξαμε τη σειρά 6 της ρωσικής Akan, τα οποία είναι χρώματα lacquer, αραιώνονται με color thinner ή levelling thinner της Gunze, με το δεύτερο να δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στις ψιλές δέσμες. Τα 2 βασικά χρώματα ψεκάστηκαν με φαρδιά δέσμη, άνω τα λοιπά χρώματα στις πάνω επιφάνειες με ελεύθερο χέρι και πολλή υπομονή. Τα σήματα εφάρμοσαν εξαιρετικά με λίγο βελτιωτικό της Gunze. Η γράμμωση αναδείχθηκε με wash σκούρου γκρι χρώματος για τις κάτω και raw umber για τις επάνω επιφάνειες. Το τελικό φινίρισμα δόθηκε με το matt cote της Humbrol, και το τελειωμένο μοντέλο πήρε την άγουσα για την προσφάτως φτιαγμένη βιτρίνα δίπλα στα 29 και 31 της MiG.

MiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack editionMiG-21R, Eduard 1/48, Profipack edition

Δείτε ακόμα ...

Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές