A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72

A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72
Κατηγορίες : 
Κλίμακα: 
Εταιρία: 
Φωτογραφίες: 

Το A-7 Corsair II είναι αμερικάνικης κατασκευής, μονοθέσιο, μονοκινητήριο, μαχητικό αεροσκάφος κρούσης μεγάλης εμβέλειας. Η Αμερικανική πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε ευρέως το Α-7 στον πόλεμο του Βιετνάμ, στις επιχειρήσεις στην Λιβύη, το 1983 στην Αμερικάνικη επέμβαση στην Γρενάδα, το 1989 στον Παναμά και το 1991 στη «Καταιγίδα της Ερήμου» όπου το αεροπλάνο διέπρεψε. Το Α-7 ήταν ένα πρωτοπόρο για την εποχή του, με αυξημένες δυνατότητες μεταφοράς βομβών, πολύ προηγμένο συστήματα ελέγχου πυρός, σκόπευσης & ναυτιλίας, τα οποία απουσίαζαν ακόμα και από τα καλύτερα καταδιωκτικά της εποχής.

Η Πολεμική μας Αεροπορία παρέλαβε τα πρώτα της Α-7Η (60 μονάδες) & διθέσια εκπαιδευτικά ΤΑ-7Η (5 μονάδες) τον Αύγουστο του 1975. Ο στόλος τους αυξήθηκε, και οι δυνατότητές του αναβαθμίστηκαν με την προσθήκη 62 A-7E και ΤΑ-7C από τα αποθέματα της Αεροπορίας του Αμερικανικού Ναυτικού το 1992. Με την παραλαβή αυτών, τα Corsair μεταφέρονται στην 116 ΠΜ και πιο συγκεκριμένα στις 335 Μοίρα Βομβαρδισμού («Τίγρης») και 336 Μοίρα Βομβαρδισμού («Όλυμπος»). Το αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε ως καμβάς για δύο επετειακά αεροσκάφη των προαναφερθέντων μοιρών. Συγκεκριμένα, η 335 Μοίρα έβαψε το 2005 ένα από τα αεροσκάφη της στα χρώματα και τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις μιας Τίγρης, και η 336 Μοίρα ένα ολόμαυρο, με καλλιτεχνικές απεικονίσεις του Όλυμπου και ενός κουρσάρου. Αξιοσημείωτο είναι ότι το αεροσκάφος της 335 ΜΒ είναι ένα από τα Α-7Ε που αποκτήθηκαν από το US Navy και πρόκειται περί βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ. O "Koυρσάρος" είναι και το θέμα αυτής της παρουσίασης...

Το κιτ της Hobby Boss στην 1/72

Το μοντέλο είναι τις Hobby Boss, η οποία έχει κυκλοφορήσει όλες της εκδόσεις του θρυλικού Α-7.Πρόκειται για πολύ καλό κιτ με όμορφη λεπτομέρεια. Ξεκινώντας από το cockpit τα όργανα δίνονται σε χαλκομανίες και το κάθισμα είναι μέτριο προς καλό. Πολλά πριτσίνια καλύπτουν όλο το μοντέλο με πολύ καλή χαραγμένη γράμμωση και η εφαρμογή με λίγη προσοχή είναι πολύ καλή. Αρνητικό σημείο του μοντέλου είναι η εισαγωγή αέρα, η οποία είναι πιο στενή σε σχέση με το πραγματικό και η γραμμή που υπάρχει στην καλύπτρα από το καλούπι η οποία θα χρειαστεί υπομονή και προσοχή για να εξαφανιστεί.

Κατασκευή-Βάψιμο

Out of the box η κατασκευή μας, οπότε η μόνη προσθήκη ήταν οι ζώνες στο κάθισμα από ταινία μασκαρίσματος. Λίγος στόκος χρησιμοποιήθηκε σε κάποια σημεία και έτσι ξεκίνησε αμέσως το βάψιμο. Επιλέχθηκε να κατασκευαστεί το επετειακό Όλυμπος της 336 ΜΔΒ έτσι προμηθευτήκαμε την καρτέλα της Icarus Decals.Το βάψιμο έγινε με πινέλο χρησιμοποιώντας μαύρο ακρυλικό χρώμα της Lifecolor και για μεταλλικά μέρη το Humbrol 11. Όταν τελείωσε το βάψιμο περάστηκε το μοντέλο με δυο χέρια παρκετίνη και ακολούθησαν τα σήματα τα οποία κάθισαν άψογα επάνω στο μοντέλο. Ακολούθησε άλλο ένα χέρι παρκετίνη και σειρά πήραν τα λάδια μιας και θέλαμε να αναπαραστήσουμε το επετειακό αυτό αεροσκάφος σε μια πιο μάχιμη εμφάνιση. Έγιναν κάποια ξεθωριάσματα με λευκό και γκρι λάδι ζωγραφικής στις μαύρες επιφάνειες και ακολούθησε chipping στα χείλη από τις πτέρυγες, στο κάθετο σταθερό και στο αλεξινέμιο. Σειρά πήρε το wash με λάδι ζωγραφικής σε απόχρωση σκούρο γκρι και τέλος ένα χέρι enamel matt βερνίκι. Προστέθηκαν στην κοιλιά κάποιες διαρροές, μπήκαν και μερικά ''remove before flight'' της Eduard μαζί με κάποια αυτοσχέδια και το μοντέλο πήρε τη θέση του στη βιτρίνα.

A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72A-7E Corsair ''Όλυμπος'', Hobby Boss 1/72

Δείτε ακόμα ...

Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές