Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)

Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)
Κλίμακα: 
Εταιρία: 
Φωτογραφίες: 

Θέλοντας να κατασκευάσουμε ένα απλό και συνάμα καλό μοντέλο, από αυτά που ο μοντελιστής θεωρεί χαλαρωτικά, κοιτάξαμε το στοκ και επιλέχθηκε το Hurricane της Revell. Πρόκειται για πολύ καλό κιτ που πιάνει πολύ όμορφα τις γραμμές του βρετανικού αυτού καταδιωκτικού και προσφέρει απλότητα στην κατασκευή, όμορφη λεπτομέρεια και καλή εφαρμογή.

Ξεκινώντας την κατασκευή μας από το χώρο του cockpit το μόνο που χρειάστηκε να κάνουμε είναι ένα καλό βάψιμο. Σημειώνεται πως δεν έγινε η παραμικρή προσθήκη στο μοντέλο μας. Το cockpit έχει όμορφες ανάγλυφες λεπτομέρειες, οι οποίες με βάψιμο, στεγνό πινέλο και wash για να δώσουμε βάθος, μας δίνουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Η κατασκευή προχώρησε χωρίς προβλήματα και στόκο χρειάστηκε να τοποθετήσουμε σε ελάχιστα σημεία. Για το βάψιμο αποφασίσαμε να αναπαραστήσουμε ένα αεροσκάφος όπως επιχειρούσε στην Βορειοανατολική Ινδία το 1944. Ξεκινήσαμε βάφοντας τις κάτω επιφάνειες με Humbrol 128. Πριν προχωρήσουμε στις επάνω επιφάνειες, χρησιμοποιώντας ταινία μασκαρίσματος καλύψαμε την κάτω επιφάνεια. Ακολούθησε το ψέκασμα του σκούρου καφέ (Gunze H72)και έπειτα το σκούρο πράσινο (Gunze H73). Όταν στέγνωσαν τα χρώματα δίνοντάς του περιθώριο δυο ημερών βάφτηκαν προσεκτικά με πινέλο και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες. Ακολούθησαν δυο χέρια παρκετίνης για να πάρουν σειρά τα σήματα. Αν και λίγο χοντρά, με τη χρήση βελτιωτικού κάθισαν άψογα στις επιφάνειες του μοντέλου μας. Για το weathering χρησιμοποιήσαμε μια τεχνική που συνήθως χρησιμοποιείται στις παλαιώσεις αρμάτων. Με διάφορες αποχρώσεις λαδιών ζωγραφικής, κυρίως κοντά στα χρώματα της παραλλαγής, και με ένα πινέλο αφήσαμε σε όλες τις επιφάνειες κηλίδες από τα λάδια. Μετά με ένα φαρδύ πινέλο νοτισμένο με white spirit και καλά σκουπισμένο ενώσαμε όλες τις κηλίδες δημιουργώντας στην ουσία ένα φίλτρο που έδεσε τα χρώματα ομοιόμορφα μεταξύ τους. Επιμένοντας τοπικά με λάδια δημιουργήσαμε εφέ ξεθωριάσματος. Επίσης με λάδια ζωγραφικής έγινε και το wash, καθώς και κάποιες διαρροές στις κάτω επιφάνειες. Σειρά είχε το chipping, το οποίο έγινε με χρώμα σμάλτου και λεπτό πινέλο, επιμένοντας στις επιφάνειες που ταλαιπωρούνται περισσότερο από τους τεχνικούς. Για το τελικό μας φινίρισμα ψεκάσαμε δυο χέρια matt βερνίκι Humbrol. Τέλος με παστέλ δημιουργήσαμε τις καπνιές από τις εξαγωγές, καθώς και από τα πολυβόλα και με λίγη καφέ σκόνη αγιογραφίας λερώσαμε τους τροχούς και τις ρίζες από τις πτέρυγες που πατάει περισσότερο το πλήρωμα. Μια απλή και γρήγορα κατασκευή που με απλές τεχνικές μπορεί να μας δώσει ένα όμορφο αποτέλεσμα.

(ΥΓ. Η καλύπτρα δίνεται μεν σε δύο κομμάτια αλλά το συρόμενο μέρος δεν «κάθεται» σωστά στην ανοικτή θέση (κάτι που συμβαίνει και με άλλα κιτ του Hurricane). Με κάποιες μικροεπεμβάσεις (αφαίρεση πλαστικού από την άτρακτο) λύνεται το πρόβλημα - ή απλά μπορεί να κολληθεί στην κλειστή θέση).

 

Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)Hawker Hurricane IIC, Revell 1/72 (kit No. 04144)

Δείτε ακόμα ...

Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές
Μοντελισμός - Κατασκευές